Buiten genieten met het gevoel van binnen.

Toen wij onze boerderij in december 2014 kochten, kregen wij de overkapping aan de achterkant erbij cadeau. Rondom glas in een witte metalen constructie en met grote tegels op de vloer. Reuze handig natuurlijk want over het algemeen kun je hier snel gebruik van maken. Zeker toen alles op de boerderij nog in de klusfase zat, waren wij in de weekends al heel vroeg aanwezig. En omdat de ochtendzon dan vol in de overkapping begint, genoten wij daar eerst van koffie en een broodje, alvorens wij aan de slag gingen. Jullie snappen dat we de dag daar ook geregeld afsloten, alleen dan met een borrel! Heerlijke momenten! Van deze momenten hebben we er inmiddels al veel achter de rug.

Als je zelf besluit om een terrasoverkapping aan je huis te bouwen, is dat natuurlijk helemaal naar jouw smaak. Zoals ik al aangaf, onze overkapping heeft rondom glas en grote tegels op de vloer. Jammer genoeg gaat het glas niet tot bovenaan toe zodat het mooi afsluit, maar zit er een opening. Ook heeft de voorkant een flinke opening, niet een systeem om af te sluiten. Wat betekent dat als het regent en ook nog waait, het echt kletsnat en vies wordt. Daarnaast heeft het glas boogjes aan de bovenkant, wat nu niet bepaald onze smaak is. De zalmkleurige tegels staan ook zeker niet bovenaan onze wishlist. Helemaal in combinatie met de rode stenen van de muur.

Kleine upgrade

Om de overkapping meer naar onze smaak te vormen, waren die rode stenen het eerst aan de beurt. Bij de start van de verbouwing, hadden we dezelfde rode stenen van het voorhuis, door de schilder antraciet grijs laten schilderen. Dat ging ik hier ook doen, een kleine upgrade maar wel al één die een heel andere uitstraling gaf. Want zelfs de tegels vonden we na deze schilderbeurt minder storend. Helaas is er ergens in het doorgeven van het kleurnummer iets niet goed gegaan. De bedoeling was dat de stenen dezelfde kleur grijs als het voorhuis zouden krijgen, maar het bleek een lichtere grijs. Inmiddels staat de juiste kleur klaar, wat betekent dat ik binnenkort in herhaling mag. Wat gaat zorgen voor meer eenheid tussen voor en achter.

Geweldig zou ik het vinden als we ook al het glas zouden vervangen voor een compleet afsluitend systeem. Dan kunnen we er echt optimaal van genieten. En dat zou betekenen dat we de schapenvachten, kussens en plaids daar kunnen laten liggen. Nu wordt alles namelijk klam en viezig. Maar we kunnen niet alles tegelijk vervangen en je moet nu eenmaal prioriteiten stellen. Wat we (nou ja, ik) wel kunnen doen is de witte metalen constructie een kleurtje geven .. zwart of antraciet dan natuurlijk. Ik weet zeker dat dat al een heel ander beeld gaat geven. Daarnaast hebben we ook genoeg ideeën voor de vloer, houten planken, grote grijze tegels of een egale betonvloer. Daar hebben we de hele winter voor om over na te denken.

Metalura

Staat een terrasoverkapping, glazen wandsysteem, balkonafscheiding of een tuinkamer op jouw verbouwagenda. Neem dan zeker een kijkje op de site van Metalura.nl. Vraag het gratis inspiratieboek aan en doe ideeën op tijdens een persoonlijke rondleiding in het experience center. Hiervoor wel eerst even een afspraak maken. Ze zijn nu ook aankomende zaterdag (9 november) geopend, dit in verband met de open dagen. “Bezoek The Art of Autumn bij Metalura en laat je inspireren”

Dit is een gesponsord blog.