Winter wonderland op je bord.

Overal in huis staan de dozen met kerstversiering, sommige zijn nog niet eens leeg én morgen is het al kerst! Het lijkt ieder jaar wel hetzelfde liedje, denk dat jullie ons kersthuis pas na de kerst te zien krijgen. Oh en klein detail, er zullen vandaag ook boodschappen in huis moeten komen voor de kerstdagen. Of nou ja, één kerstdag want tweede kerstdag gaan we met mijn ouders uit eten. Blijft eerste kerstdag dus over en al hoeft het niet uitgebreid, een beetje kerst mag toch wel. Ik vind het in ieder geval leuk om wat te bakken. Wat niet perse zoet hoeft te zijn, kleine hartige taartjes of pies, broodjes, (pompoen)wafels of wat dachten jullie van mijn zoete aardappeltoastjes. Wat ik ook ga bakken, alles zal er sowieso prachtig uit zien op mijn nieuwe winterse kerstservies van Engelpunt.

Winters kerstservies

Prachtige illustraties vind je op het kerstservies, gemaakt door Julie Marabelle van Famille Summerbelle. Het XL bord staat vol met versierde bomen, konijntjes en eekhoorntjes. Zo al handig maar samen met de standaard tover je hem zo om in een taartschaal. Perfect voor de presentatie van een mooie taart, cupcakes of lekkere broodjes. En draai je de standaard om, past het L bord er prima op. Voor de wat kleinere taartjes zeg maar. Deze borden zijn overigens ook zeer geschikt voor bij het ontbijt. Gezellig met al die engeltjes die trompet spelen. Op de kleinste borden vind je illustraties van huisjes, dennenbomen en sterren. Nu zeg ik klein maar er past heus een flink stuk taart op! Helemaal leuk, van al deze illustraties zijn twaalf fijne houten taartprikkers gemaakt. Feestelijke figuurtjes waar je je taarten, cupcakes prachtig mee kunt versieren. En zeker niet alleen met kerst!

Bamboe servies

Ik geloof zeker dat velen van jullie het bamboe servies van Engelpunt wel kennen. Het kerstservies, maar ook het kinder, pastel -en circusservies wordt gemaakt van bamboe- en maisvezels. Duurzaam dus, en multi-inzetbaar want te gebruiken voor ontbijt, lunch en diner. Al het bamboe servies kun je gebruiken voor warme en koude gerechten. En heel fijn, het kan in de vaatwasser (tot 50 graden celsius). Maar stop je een bord in de magnetron of oven, blijft er niet veel van over.  Laten vallen loopt over het algemeen ook niet goed af. Wel kun je er gerust met een mes op snijden zonder het te beschadigen. Toch handig bij het aansnijden van de taart!

Voor de foto’s maakte ik dit weekend een laagjes taart. Voor de kerstsfeer had ik bedacht om een deel rood en een deel groen te kleuren. Een beetje het idee van de kleurrijke regenboogtaarten. Toen ik de kleur door het deeg spatelde keek ik vol verwachting uit naar het eindresultaat. Maar helaas, de kleuren waren behoorlijk afgezwakt, wellicht door het gebruik van natuurlijke kleurstoffen. En ook de structuur van de taart liet te wensen over, daar moeten jullie maar even doorheen kijken ;-) Hoe dan ook, ik pakte de taart in met sneeuw (creamcheeseglazuur) en als finishing touch de bijpassende taartprikkers er op.

Kerst cadeau voor jullie.

Ja ja, letten jullie maar eens goed op wat voor te gekke give-away ik mag doen. Sabien van Engelpunt geeft aan één van jullie hetzelfde mooie kerstservies cadeau als ik heb gekregen. Een feestje om uit te pakken was het. Wat jullie krijgen, het XL bord petrol ‘Winter’ O 34 cm, 4x het bord L ‘Winter’ O 25 cm, 4x het bord M ‘Winter’ O 20 cm en de XL standaard. Natuurlijk zitten ook de houten cake toppers ‘Winter’ erbij.
Meedoen is niet ingewikkeld, volg zowel Engelpunt en thuisopnummer14 op Instagram en ’tag’ daar een vriend(in). Meedoen kan tot en met tweede kerstdag en vrijdag maak ik de winnaar bekend! Wens ik jullie veel succes maar vooral hele fijne kerstdagen. Ik duim voor sneeuw!

16 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Leoni
4 jaren geleden

Wat kan je toch goed bakken!! Ziet er prachtig en lekker uit … èn heel mooi servies natuurlijk ; )

Maruska
4 jaren geleden

Mooi mooi mooi Gertrud, het servies is ook echt zo jij! Prachtige foto’s? Geniet van het samenzijn deze dagen ?

Inge Suys (@tineleke)
4 jaren geleden

Dag Gertrude ❤️ Dit is een heel mooi servies, mijn mama zou het koesteren ??

Daniëlle -mila
4 jaren geleden

wat een prachtige foto s Gertrud ..
fijne feestdagen met je gezin

liefs Daniëlle xxx

4 jaren geleden

Prachtige taart, en natuurlijk doe ik mee aan de give-away.
Fijne kerstdagen en een sprankelend 2020!

4 jaren geleden
Antwoord aan  Jeanette Renting

Wat heb je heerlijke beelden gemaakt maar ook je woorden en taart doen er niet voor onder. Leuk leuk. Dank Gertrud leuk om dit zo samen te doen. Ik ga het ook delen.

4 jaren geleden

Fijne kerst Gertrud! Blijft leuk je te volgen!

Suus
4 jaren geleden

Wauw! Wat een fijne sfeer, een taart om van te smullen op fijn servies.
Fijne dagen gewenst!