Dromen zijn fijn.

Ik schreef al eerder blogs over onze blokhut, een ervoor én een erna versie. En ook wat voor naam te gebruiken, wat blokhut werd! B L O K H U T, bij het horen van de naam blokhut denk ik eerder aan wintersport en veel sneeuw. Absoluut niet aan hetgeen wij (nou ja, ik) van plan zijn achter in onze tuin te gaan creëren hebben. Weten jullie wellicht een meer passende naam te bedenken? Lees dan eerst maar eens verder..

Wat er aan vooraf ging.

Het eerste blog – juli 2017 – ging over het leeghalen van de vorige inventaris. Dat er een nieuwe vloer kwam en ook een kleur op de muur. In het tweede blog – december 2017 – liet ik het resultaat zien. We creëerden een plofbank door het hergebruiken van de bank** uit ons vorige huis met een nieuwe ombouw. De steigerhouten schouw begon aan zijn derde leven als soort van aanrecht, inclusief bovenkastjes ;-) Met hierop een koperen pot wat als wasbak dienst mocht doen. Grappig om te zien maar niet echt functioneel aangezien er geen afvoer in de pot zit. Maar omdat we er (nog) niet zo heel veel tijd doorbrachten ging dat allemaal prima.

**Tip, heb je nu niet een bank die je kunt hergebruiken maar wil je wel graag een loungeplek?
Van pallets en bijvoorbeeld twee keer een matras 70×140 kun je een heerlijke relax plek creëren. Helemaal leuk als je van een mooie stof een hoes om het matras maakt. En zo bepaal je zelf hoe groot en breed je loungeplek gaat worden, handig toch?!

Van de hak op de tak.

Hoe het er in mijn hoofd aan toegaat! Ideeën buitelen dus met grote regelmaat onvermoeibaar door elkaar. Wat voor velen van jullie ongetwijfeld ook best herkenbaar zal zijn. Vakantie komt niet voor in het woordenboek van mijn brein. Hoe vaak ik denk, wat als we dit nu eens zo en zo doen,
of deze kast in die kleur. En als ik nu toch aan het schilderen ben, neem ik die muur ook gelijk mee, weet zeker dat het geweldig zal staan! Is deze verf eigenlijk bedoeld voor hout en niet voor op de muur? Ah joh, dat weet die muur toch niet.. gewoon doorgaan! Dan nu ook maar gelijk van de gelegenheid gebruik maken om de bank te verplaatsen. Want de tv-en boeken-cd-kast komt veel beter uit tegen die wand! Zo gaat het dus echt, van de hak op de tak, van de ene klus in de andere.

Dromen zijn fijn.

En dat betekent dat ik soms wel met drie of vier van deze klussen tegelijk bezig ben. Wat me er niet van weerhoudt om weer een nieuwe te bedenken. Of eigenlijk zijn het er twee, de één als ‘logisch’ gevolg van de andere. Het is toch wel een droom van mij om een natuurlijke zwemvijver achter de ‘blokhut’ te creëren. Maar dan wel met waterzuivering op de natuurlijke manier. Met de laatste warme zomers in mijn achterhoofd, lijkt het mij heerlijk om daar dan verkoeling te zoeken. Of de dag beginnen met een paar baantjes zwemmen tussen de kikkers… Op Pinterest heb ik hiervoor speciaal een bord met voorbeelden van prachtig aangelegde natuurlijke zwemvijvers verzameld.

Zo kom ik dus weer terug bij de ruimte die voormalig bekend stond als de blokhut. Super handig toch om je daar, als je lekker gezwommen hebt, af te drogen. En heerlijk in de schaduw te genieten van een verfrissend drankje. Want op de plek van die steigerhouten schouw hebben we dan een handige én praktische kleine keuken gecreëerd. Voor een wat rustigere uitstraling ga ik het hout van het kozijn en plafond in gelijke kleur verven. En de vloer krijgt dezelfde kleur als de muren. Oh en een leuk klein koelkastje, voor dat verfrissend drankje of een lekker wit wijntje… Ik bedoel maar, dromen zijn fijn!

Dit is een gesponsord blog.

4 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
4 jaren geleden

Het is absoluut fijn om te dromen!
Jou een beetje kennende gaat het resultaat prachtig worden.
Fijne zondag daar.
X

4 jaren geleden

Heerlijk zulke dromen en het langzaamaan verwezenlijken. Een natuurlijke zwemvijver klinkt goddelijk, heel benieuwd hoe dat gaat worden… ?