Dezelfde tegelvloer binnen én buiten.

Overzichtsfoto van onze kamer.

De eerste keer dat wij bij de boerderij naar binnen stapten was er nog geen enkele sprake van dat wij ooit eigenaar zouden worden. Beide partijen waren daar nog helemaal niet mee bezig. Dat we daar een aantal jaren later heel anders over zouden denken, is wel bekend. Want inmiddels zijn wij alweer 5 jaar eigenaar van onze boerderij, en hebben we heel wat werk verzet. De grootste klus was zonder twijfel onze woonkeuken maar ook de verdieping van de jongens was een flinke. Wat onze woonkamer betreft, dat verloopt in etappes en de finish is nog niet in zicht. Het duurde 3 jaar voor we tevreden waren over de lange muur. De planken verbergen 2 raampjes, wat rust geeft. Ook het doortrekken van de donkergrijze kleur op de muur ernaast en de vakkenkast pakte geweldig uit.

We kijken even terug.

Omdat het altijd leuk blijft om voor en na foto’s te bekijken. Helemaal als er flink verbouwd is.
De donkere vloer ging eruit en met het verwijderen van de isolatielaag bleek er een houten vloer onder te liggen. Een klein moment van vreugde was daar, en daar bleef het helaas bij. Want wat een kieren zaten er tussen de planken. Tel daar onze 2 katten en hond met een gevoelige maag bij op, en daar gaat je hygiëne. Geloof mij, na een paar keer met een wattenstaafje zooi tussen die kieren te hebben geschraapt, geloof je het wel. Dit moest anders!

Als je wel eens een verbouwing hebt gedaan weet je dat er bijna altijd iets onverwachts gebeurt.
En dat je op dat moment keuzes moeten maken. Als we dit nu oplossen (wat dan eigenlijk geen keuze is) kunnen we dat niet aanpakken. Dus het fijne beeld wat ik had, om met blote voeten over een warme vloer door huis te lopen, moest in de ijskast. Op dat moment gingen we niet die betonvloer storten. Waar dus niet vloerverwarming over heen zou gaan en ook die mooie grote vloertegel kwam er niet. Wat dan wel? Met het hygiëne gedeelte in ons achterhoofd was tapijt natuurlijk geen optie. Nee, de keuze viel op laminaat. Geen kieren maar een strakke vloer en makkelijk schoon te houden.

Dezelfde tegelvloer binnen én buiten.

Ja, want dat is wat mij (en ik hoop Johan ook) het allermooist lijkt. Alle vloeren van het achterhuis door gelegd met dezelfde tegels. Dus zowel in de kamer, onze slaapkamer en badkamer, Johan zijn werkkamer en de bijkeuken. Maar ook naar buiten, onder onze overkapping allemaal gelegd met dezelfde tegel. Wat geen probleem is want er zijn vloertegels die je ook door kunt leggen als terrastegel, naar buiten dus. Heel mooi vind ik de licht grijze (betonlook) vloertegel, passend bij de boerderij maar toch ook van deze tijd. Deze keramische tegels zijn zeer onderhoudsvriendelijk omdat ze niet gevoelig zijn voor vocht, vlekken of krassen. Een prachtige tegel die voldoet aan alle eisen. Dat klinkt toch als muziek in je oren. Voor een ruim assortiment aan tegels kun je terecht bij Totaaltegel.

Nu hoop ik natuurlijk dat het wat sneller gaat dan die 3 jaar van de muur, zoals ik hierboven beschreef. Dus ik klaag niet over de regen, alles om die geldboom flink te laten groeien ;-)

Dit is een gesponsord blog.