Appelrozijnencake, voor een goede start van de dag.

Want je wilt 's-ochtends ook wel eens wat anders dan brood, cruesli of bijvoorbeeld havermoutpap voor het ontbijt.

Want zeker gezond, deze appel-rozijnencake. En je wilt ‘s-ochtends ook wel eens wat anders dan brood, cruesli of havermoutpap voor het ontbijt. Mijn zalige bananencake of kruidige pompoenwafels zijn dan trouwens ook een goed alternatief! Voor de foto kreeg deze tulband een poedersuikerdouche, het oog wil ook wat nietwaar. Ben je nu ’s ochtends niet zo’n eter, bij de koffie of thee is een plak van deze appel-rozijnencake ook een aanrader. Helemaal als je hem nog weer een klein beetje verwarmt!
Want je wilt 's-ochtends ook wel eens wat anders dan brood, cruesli of bijvoorbeeld havermoutpap voor het ontbijt.

Ingrediënten

  • 300 gram tarwebloem
  • 100 gram zelfrijzend bakmeel
  • 300 gram echte boter
  • 300 gram agave-siroop (of ahornsiroop)
  • 6 scharreleieren
  • 2 theelepels bakpoeder
  • 3 theelepels kaneel
  • 4-5 appels
  • sultana rozijnen, ongeveer 100 gram

Hoe te maken.

De oven voorverwarmen op 175 graden en de rozijnen wellen in lauwwarm water. De appels schillen en in stukjes van ongeveer 1 centimeter snijden. Dan meng je de appel met de kaneel zodat de smaken goed vermengen. Dan de boter in de kom en even los mixen, hier gaat de agave-siroop bij in. Omdat de siroop al vloeibaar is, hoef je dit niet zo lang te kloppen. Hierna gaan 1 voor 1 de eieren erdoor, de volgende pas als de vorige helemaal is opgenomen. Vervolgens mix je kort en in delen de bloem, bakmeel en bakpoeder erdoor. De rozijnen uit laten lekken en samen met de kaneel-appelstukjes nog even luchtig door elkaar spatelen. Een ingevette cake of muffinvorm met wat meel bestuiven, en het beslag er over verdelen. Dan kan hij in de voorverwarmde oven.
Want je wilt 's-ochtends ook wel eens wat anders dan brood, cruesli of bijvoorbeeld havermoutpap voor het ontbijt.

Na 40-45 minuten controleren of hij al gaar is, anders mag hij nog een paar minuten terug. De cake enigszins af laten koelen voor je hem stort. Al is hij lauw wel heel erg lekker. Helemaal met een dot crème fraîche erbij, waar je voor de zoete touch ook een beetje agavesiroop door heen kunt doen. Of bijvoorbeeld met een heerlijke kaneelsaus. Hoe dan ook,..

Bon Appétit …!

 

2 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Ilse (by-ik.blogpsot.nl)
4 jaren geleden

Ziet er heerlijk uit. En wat een feestelijke foto’s.
Ben volgende week jarig. Misschien mezelf en huisgenoten maar trakteren op zo’n lekker ontbijt ;-)