Tomaten-paprikasoep, een volledige maaltijd.

Tomaten-paprikasoep, een volledige maaltijd.

Het fijne van eigengemaakte soep is dat je zelf bepaalt wat er allemaal in gaat, dit geldt uiteraard voor alles wat je zelf maakt. Geen extra toegevoegde suikers of zout en E-nummers komen al helemaal de pan niet in. Nee, alleen dat aan ingrediënten wat jij er in stopt. En al die liefde natuurlijk! Voor een flinke pan vol volg je onderstaande stappen.

Ingrediënten en keukenspullen.

 • 3 kilo romatomaten
 • 4 zoete punt paprika’s
 • 3 flinke uien
 • 2 knoflooktenen
 • 300 gram spekreepjes
 • 1 flinke eetlepel verse of gedroogde kruiden
 • groentebouillon (indien nodig)
 • olijfolie
 • zout en peper
 • een voorverwarmde oven (ongeveer 200 graden)
 • soeppan
 • schuimspaan
 • staafmixer

Bereiden.

Als eerste bekleed je de bakplaat met een vel ovenpapier. Waarna je de tomaten en paprika’s goed wast en in tweeën snijdt, daarnaast verwijder je bij de paprika’s ook de pitjes. Vervolgens leg je alles op de bakplaat en strooi je er zout, peper, de kruiden en de olie over. Dit gaat zo’n half uur in de oven, let er op dat ze niet zwart worden.Stap voor stap, voor een heerlijke tomaten-paprikasoep, een volledige maaltijd.

Terwijl de tomaten en paprika’s in de oven zitten, zet je de pan op het vuur en verwarm je een beetje olie. Hier bak je de spekreepjes langzaam in uit. Ondertussen verwijder je het schil van de uien en knoflook en snijdt je ze in stukken. Dit mag gerust in grote stukken, ze hebben later toch een afspraak met de staafmixer. Met de schuimspaan verwijder je de spekjes uit de pan. In dit vet bak je de uien en knoflook zachtjes gaar, je hoeft geen extra olie toe te voegen.

Inmiddels zullen de tomaten en paprika’s wel klaar zijn en kan alles, inclusief het vocht, bij de ui en knoflook in de pan. Het vuur op klein zetten en alles met de staafmixer pureren. Wordt de massa te dik dan voeg je groentebouillon toe. Als het een mooi glad geheel is voeg je de spekreepjes toe. Door de spekreepjes is het al zout dus proef eerst even voor je nog extra zout of peper toevoegt.
En dan is deze heerlijke tomaten-paprikasoep al klaar. Lekker met een stokbroodje erbij.Tomaten-paprikasoep, een volledige maaltijd.

Bon Appétit …!

6 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
4 jaren geleden

Ik zou niet meer weten wanneer ik voor de laatste keer kant en klare soep heb gekocht. Het is zo eenvoudig en zoveel lekkerder om zelf te maken!!! Deze ziet er ook heerlijk uit Gertrud!

Ilse (by-ik.blogspot.nl)
4 jaren geleden

Ben dol op maaltijdsoepen.
Dus blij met jouw recept. Bedankt voor het delen!
Groet, Ilse

4 jaren geleden

Ziet er ook heerlijk uit. Ik maak vaak wortel-paprikasoep. Ga deze bewaren.