Kwarkbollen met krenten en rozijnen.

thuis op nummer 14 - Kwarkbollen met krenten en rozijnen.

Goed gevuld zijn deze kwarkbollen, én heerlijk luchtig. Serveer je ze – zoals wij deden – ook nog met slagroom en verse aardbeien zijn het bijna gebakjes. Nu stonden ze bij ons met Pasen op de brunchtafel, net zoals deze kaneelbroodjes. Maar ze smaken natuurlijk net zo lekker op een ‘gewone’ zaterdag- of zondagochtend. Kop koffie en de krant erbij, en de hele dag nog voor je.
Of als lunch met een laagje échte boter en een plak oude kaas! En minstens zo fijn, ze zijn zo klaar! Het originele recept is van Rudolph’s Bakery, ik heb het alleen een beetje naar mijn eigen smaak aangepast ;-)

Ingrediënten en keukenspullen

 • 150 gram krenten
 • 150 gram rozijnen
 • 500 gram halfvolle kwark
 • 2 eetlepel olie
 • 4 eieren
 • 6 eetlepels rietsuiker
 • 1 volle theelepel vanille-extract
 • 2 eetlepels bakpoeder
 • 400 gram bloem
 • 100 gram zelfrijzend bakmeel
 • muffinvorm, ingevet
 • een voorverwarmde oven op 175 graden

Bereiden.

Als eerste verwarm je de oven voor op 175 graden. Vervolgens gaan de krenten en rozijnen in een schaal met lauw water, zodat ze wellen. dit duurt ongeveer een kwartier. Ondertussen meng je de kwark met de olie, eieren, rietsuiker, vanille-extract, en een snufje zout. Zodra dit alles een mooi glad geheel is, mag de bloem, het bakpoeder en het zelfrijzend bakmeel erdoor. Ook nu weer rustig door elkaar mengen tot het een glad beslag is. Nu laat je de krenten en rozijnen goed uitlekken, ondertussen vet je de muffinvorm goed in. Dep de krenten en rozijnen nog wat droog en roer ze door het deeg. Hierna verdeel je het deeg in gelijke delen over de ingevette muffinvorm, ik gebruik altijd een kleine juslepel.

Bak de kwarkbollen ongeveer in 20 minuten goudbruin en gaar. Controleer altijd of hij daadwerkelijk gaar is voor je ze uit de oven haalt. Dit doe je met een prikker die je in het midden van een kwarkbol prikt. Als deze er schoon uit komt, zijn de kwarkbollen gaar.

Bon Appétit …!

 

4 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Ilse (by-ik.blogspot.nl)
4 jaren geleden

Ziet er heerlijk uit.
Met kerst maakte ik een grote kwarkbol. Was ook smullen.
Wie weet ga ik deze ook wel een keer proberen … mmmmm!

4 jaren geleden

Ziet er weer heerlijk uit Gertrud!