Een kloddertje roze én meer.

thuis op nummer 14 - Een kloddertje roze én meer.

Vanaf het moment dat ik de roze vloer zag in het vtwonen magazine van oktober 2018, was ik verkocht. Ik vond én vind het echt prachtig, een kleur op de vloer maar toch een fijne en rustige sfeer. Een kwestie van tijd voor er in de boerderij een roze vloer ging komen. Welke ruimte daar het meest voor in aanmerking kwam, is ook geen verrassing toch? Precies, mijn werkkamer! Tenslotte heb ik hier de afgelopen jaren, buiten wat kleine aanpassingen, ook niks meer veranderd. Hoogste tijd voor een metamorfose.

Aan de slag.

Mijn perfecte roze kleur was trouwens niet in één dag gekozen. Want hij mocht niet te donker én dus te aanwezig maar ook weer niet zo licht dat je het haast niet zag. Het is de kleur Iets Bes van Flexa geworden en hij is precies zoals ik hoopte. Daar ging natuurlijk wel wat aan vooraf. Als eerste heb ik alles van de wanden gehaald, en samen met Johan de tafel naar het overloopje getild. Zo bleef er een leeg canvas over, klaar voor nieuwe kleuren. Johan heeft het schuren van de vloer op zich genomen en na het dalen en verwijderen van het stof kon ik aan de slag! De naam van deze verf, Mooi Makkelijk zegt genoeg want zo verwerkt het ook echt. Na twee lagen was hij perfect gedekt, mijn prachtige matte en lichtroze vloer.

En verder met inkleuren.

Want met de vloer klaar kon er weer ingericht worden. Als eerste de tafel, wel een kwartslag gedraaid en met stroken kurk eronder tegen beschadiging van de vloer. De stoel kwam ook weer terug, al heb ik hier wel een vervanging voor op het oog. In de garage stond al een tijd een donker houten plantentafeltje op een nieuwe bestemming te wachten. We kregen hem van mijn ouders maar ik twijfelde maar over waar en hoe ik hem wilde toepassen. Tijdens het schilderen van de vloer was die twijfel over, het tafeltje kreeg ook 2 lagen bes en staat hier geweldig.

Dan het krukje er naast, ook van mijn ouders gekregen en een perfecte plek voor mijn mooie roze tas. Misschien herkennen sommigen van jullie het krukje wel. Het is een vintage exemplaar, een ontwerp van Dirk van Sliedregt voor Rohé Noordwolde. Het onderstel was roestig en heb ik flink geborsteld en schoongeboend. Met een laag zwarte metaallak kan hij weer jaren mee. De rotan zitting kreeg twee lagen blanke bootlak en straalt weer als tevoren. Is gelijk een tip voor je rotan buiten meubilair, dit beschermt tegen weer en wind.

Nog wat puntjes op de i.

Het roze postvakken geval stond hiervoor op de koof bij mijn bureau maar kreeg nu een mooie plek aan de muur. Ooit opgeduikeld bij de kringloop trouwens, toen was hij roestig en vies. Nu bewaard hij alles waar ik mee bezig ben of wat ik (nog) niet weg wil gooien, super handig. Op de plek waar eerst het kleine bureautje hing, zie je nu een moodboard. Deze zat al zo lang in mijn hoofd. Als middelpunt de G poster van ViaMartine en daarom heen alles wat ik mooi vind en waar ik blij van wordt. In de kleuren die je overal terug vindt in de boerderij.

Zonder verlichting kun je niet en ik was wel klaar met dat peertje in het plafond. De Hay hook gym spoot ik in de appelgroene kleur die hier, naast oranje een accentkleur is. Johan zaagde een rond afdekplaatje wat ik wit schilderde. En samen met een wit snoer, dito fitting en een goudkleurige globe maakt dit een nieuwe lamp. Nog een paar spulletjes terug op hun plek en kunnen we er weer een paar jaar tegen.

Kunnen jullie hier nog even kijken hoe het er eerst uit zag. Nu ben ik natuurlijk heel benieuwd wat jullie ervan vinden?

 

2 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
4 jaren geleden

Het resultaat is echt geslaagd Gertrud en wat een verschil met hoe het er eerst uitzag. Dat is een goede keus geweest! Mooi! Fijne zondag daar X