Muffins met wortel en chocolade.

thuis op nummer 14 - Muffins met wortel en chocolade.

Lekkers voor bij de koffie of thee maar toch ook nog gezond, ik ben daar fan van. Zoals ze hier inmiddels heel goed weten. Want als ik ze vraag, na de eerste hap en het, ‘mmmm lekker’, of ze proeven wat er allemaal in de muffin zit. Ik het volgende antwoord krijg, in ieder geval chocolade maar jou kennende zal er ook wel pompoen of zo in zitten… Nou, geen pompoen dit keer maar wel geraspte wortel en appel. En wil je ze zo gezond mogelijk eten, dan laat je de topping achterwege. Maar dan mis je wel wat ;-)

Ingrediënten (voor 16 grote muffins) en keukenspullen.

 • 3 biologische eieren
 • 200 milliliter biologische zonnebloemolie
 • 300 gram biologische rietsuiker
 • 2 theelepels kaneel
 • 1 eetlepel baking soda
 • 325 gram biologische tarwebloem
 • 100g gram biologische pure chocolade (72% cacao)
 • 400g gram wortels
 • 1,5 appel (2 kleine) Elstar bijvoorbeeld
 • keukenmachine
 • rasp
 • muffinvorm

Bereiden.

Als eerste mix je de eieren, de olie en rietsuiker tot een romige massa. In een andere kom meng je de bloem en de andere droge ingrediënten en voegt dit in zijn geheel toe aan het beslag. De chocolade breek je makkelijk in kleinere stukjes met behulp van een deegroller. Zodra ze klein genoeg zijn, kunnen deze ook door het beslag. Dan schil je de appel en raspt deze, net zoals de wortels in niet te grove stukken. Nu kun je de oven voorwarmen op 170 graden. Voeg de appel en wortel toe aan het beslag. Denk eraan dat je de muffinvorm eerst nog invet. Daarna schep je ongeveer 2/3 van het beslag in de holtes. Je bakt de muffins, in het midden van de oven, in ongeveer 25 minuten gaar. Controleer met een prikker in het midden van de muffin of ze daadwerkelijk gaar zijn.Lekkers voor bij de koffie of thee maar toch ook nog gezond, ik ben daar fan van.

De topping.

Tijdens het afkoelen van de muffins heb jij mooi tijd om de topping te maken. Zoals ik al zei, het wordt er wel wat minder ‘gezond’ door maar is zóóó lekker. Hiervoor mix je 50 gram boter en 125 gram poedersuiker met elkaar. Daarna mag er 100 gram roomkaas door heen. Dit vind ik trouwens de juiste hoeveelheden voor de perfecte topping. En wil je meer, verdubbel je gewoon de aantallen. Om de topping mooi over de muffins te verdelen, gebruik ik altijd een spuitzak. Voor een mooi effect met een mondje met ribbelrandje. Als de muffins volledig zijn afgekoeld, kan de topping erover. En als finishing touch versier je de topping nog met blauwe bessen, frambozen of aardbeien. Alles kan én is heerlijk.
Lekkers voor bij de koffie of thee maar toch ook nog gezond, ik ben daar fan van.Worden deze muffins nu zonder slag en stoot weggewerkt, probeer dan ook eens het recept van deze Bieten-chocoladebrownies mét bietenroom. Succes gegarandeerd!

Bon Appétit …!

4 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Ilse (by-ik.blogspot.nl)
3 jaren geleden

Ze zien er heerlijk uit. Ik zit hier te watertanden … Mmmmm!
Wat ik me afvraag … klopt de hoeveelheid rietsuiker? Het klinkt als veel in verhouding met de hoeveelheid tarwebloem.
Groetjes, Ilse

3 jaren geleden

Ziet er weer erg lekker uit Gertrud!!
Fijne dag daar.
X