Onze slaapkamer mét fijne inloopkast.

thuis op nummer 14 -Onze slaapkamer mét fijne inloopkast.

Afgelopen week typte ik bij de zoekopdracht van thuisopnummer14.nl ‘master bedroom’ in. De titel van het blog wat ik destijds over de metamorfose van onze slaapkamer schreef. Want zo mooi als het er nu uitziet, zag het er bij de start van de verbouwing echt niet uit. Maar hoe vreemd, geen ‘hit’ op mijn zoekopdracht. Om vervolgens bij het intikken van ‘slaapkamer’ wel alle blogs over de slaapkamers van de jongens naar voren te krijgen. Nu snappen jullie natuurlijk dat onze slaapkamer mét die ó zo fijne inloopkast, niet mag ontbreken in het rijtje. En daarom bij deze in het zonnetje gezet wordt. Ook omdat ik, met terugwerkende kracht, wil laten zien wat we hier allemaal aan vertimmerd hebben.

De ‘ervoor’ situatie.

Tja, die was totaal niet onze smaak. Nu moet je wel heel veel geluk hebben, wil je een woning treffen die volledig naar jouw smaak is. En donker laminaat, donkere deuren en kozijnen én een soort van inbouwkast met spiegeldeuren behoren zeker niet tot die van ons. Net zo min als het behang, de vloerbedekking én de houten planken daaronder. Nee, alles ging eruit! En we gingen nog een stapje verder, de oude keuken die aan de slaapkamermuur grensde sloopten we eruit. We plaatsten een nieuwe muur waardoor het weer een gesloten ruimte werd. Aan de andere kant van die muur zit nu Johan zijn werkkamer. In de muur, waar dus die oude keuken tegen aan stond, creëerden we een nieuwe opening. Et voilà, onze inloopkast was geboren. Na al dat breken kon er eindelijk weer opgebouwd worden.

DIY wand.

Door het slopen van die inbouwkast kwamen we erachter dat daar leidingen in verstopt zaten. Geen fraai gezicht natuurlijk zo ‘bloot’ op de muur, dat moest anders. Daarnaast leek het wel of het behang met een of andere superlijm op de muur was geplakt. Dus ons idee om de muur inclusief leidingen weg te werken achter hout, werd met de minuut aantrekkelijker. Voor een speels effect bedachten we die uit de muur komende koof. Omdat we tegen deze wand ons bed hadden bedacht moest de koof hoog genoeg om hoofd-ongelukken te voorkomen. Voor de breedte hielden we de afmeting van ons bed aan.

De horizontale balken, iets dikker dan hoe ver de leidingen van de muur kwamen, bevestigden we met slagpluggen op de muur. Vervolgens de houten platen, met uitsparingen aan de bovenkant voor de balken, weer met schroeven op de balken. Daarna de afmeting van de koof uittekenen én uitzagen en deze met sterke lijm op de muur geplakt. Elektriciteit erdoor, alle schroefgaten dicht maken en schilderen maar. Het zit nu al 5 jaar op de muur en ben er nog steeds niet op uitgekeken.

Finishing touch

Ondertussen waren de lelijke én ook de nieuwe wanden gestukadoord en voorzien van een frisse laag witte saus. De nieuwe laag verf op het plafond met zijn balken en de kozijnen kwam voor rekening van de schilder. Hetzelfde laminaat als in de kamer werd door gelegd in de slaapkamer maar in de inloopkast kwam lichte vloerbedekking. Toen dat lag konden wij aan de slag met het kastensysteem. Hier hadden we al wat ervaring mee, dezelfde hadden we ook in ons vorige huis geplaatst, dus het ging redelijk vlot.Onze slaapkamer mét fijne inloopkast.

Op de dag van de verhuizing, als allerlaatste kwam ons bed over. Het bed wat inmiddels al een dikke 10 jaar meedraait. En ook nog prima in orde is maar welke ik best zou willen ruilen voor een 2 persoons boxspring. Dan wel op pootjes want dat lijkt me zo makkelijk met er onder stofzuigen. En als ik het toch voor het uitzoeken heb, doe mij dan maar een complete boxspring. Kingsize en elektrisch, misschien lig ik dan wel een keer voor middernacht in bed ;-)

In de afgelopen 5 jaar is er maar weinig veranderd aan onze slaapkamer, niet dat ik er niet aan denk hoor. Maar kan maar niet beslissen welke kleur het dan zal worden, blauw, groen, schilder ik dan alle wanden of alleen accenten. Af en toe een andere kleur hoes om de kussens of een nieuw linnen overtrek, dat lukt wel. En natuurlijk afgelopen januari, mijn eerste behang avontuur. Misschien toch eerst een nieuwe boxspring, pas ik daar de kleur van de muren op aan!Onze slaapkamer mét fijne inloopkast.

 

Dit is een gesponsord blog.

4 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
4 jaren geleden

Een hele klus zo’n verbouwing maar het is een hele mooie, ruime slaapkamer geworden!

4 jaren geleden

Alle werk waard Gertrud, zo mooi nu! En een inloopkast?, heul fijn! Leuk om te lezen, een eindproduct lijkt vaak zo simpel dan, nu zie je dat dat niet zo is, top! X Wendy
Studiozinnig