Het ene huis is het andere niet.

thuis op nummer 14 - Het ene huis is het andere niet.

Dat klopt als een bus, niet waar? Mijn allereerste eigen woning was er één in een hofje met ongeveer tien look-a-likes, maar wat was ik trots. Het tweede huis wat ik thuis mocht noemen was een prachtige trapgevel in het mooie stadje Blokzijl. Wat altijd een speciale blijft, want hier werd ik moeder. Vervolgens verruilde ik de trapgevel voor een kleiner en oud huisje vlakbij de kerk, nog steeds in Blokzijl. Na liters verf en een nieuwe keuken was dit, voor een paar jaar, ook een fijn thuis. Door de nieuwe liefde verhuisde ik weer terug naar Steenwijk en dus ook in een nieuw huis.Het ene huis is het andere niet.

Het ene huis is het andere niet.

Niet te vergelijken met de karakteristieke woningen van de laatste jaren, want: nieuwbouw. Maar met een paar aanpassingen, o.a. nieuwe keuken en vloer, ook hier vele jaren met veel plezier gewoond. Als laatste in de rij, zoals je wel weten, gingen we eind 2014 een nieuwe uitdaging aan met de aankoop van onze boerderij. Waar we inmiddels, na eerst een half jaar flink klussen, ook alweer vijf jaar wonen. En we overigens nog (lang) niet uit geklust zijn, binnen maar ook zeker buiten niet.Het ene huis is het andere niet.

Waar aan te denken.

Een nieuwe keuken, badkamer, een nieuwe vloer en misschien nieuwe meubels. De voor de hand liggende zaken waar we vaak als eerste aan denken bij een nieuwe woning. En eerlijk is eerlijk, ook de leukste. Maar voor je daar aan kunt denken zul je het financiële plaatje wel voor elkaar moet hebben. Als je al wat jaartjes meedraait – of bij een bank werkt/gewerkt hebt – en je wellicht al één of meerdere keren verhuisd bent, weet je zo’n beetje waar je allemaal aan moet denken als je een huis koopt. Maar bij je eerste koopwoning vliegen de verschillende hypotheek termen je om de oren. De ene aanbieder met nog betere rentetarieven of voorwaarden dan de ander.

De actuele hypotheekrente vergelijken om er zo achter te komen wat het best bij jou past is dan wel zo fijn. Net zoals het gebruik van de rekenhulp, handig om in beeld te krijgen wat voor jouw situatie het meest geschikt is. Wellicht is het aantrekkelijk om je huidige hypotheek over te sluiten, zodat de maandlasten lager worden. Denk er wel aan dat je huidige hypotheek verstrekker een boete kan doorberekenen. Maar zelfs met die boete kan het voor de langere termijn een goede zet zijn.

Hypotheek, lenen of sparen? Voor alle drie kun je terecht op Rente.nl Hartstikke handig om zoveel aanbieders, 39 maar liefst, op één site bij elkaar te hebben. Zo kun je in één oogopslag de rentetarieven en voorwaarden vergelijken. Goed voorbereid zijn, is altijd verstandig, helemaal als het om geld gaat. Want niemand wil toch te veel voor een hypotheek of lening betalen óf te weinig rente op een spaarrekening ontvangen?!

Dit is een gesponsord blog.

2 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
4 jaren geleden

Een eerste huis blijft altijd bijzonder. ……..
Jullie hebben nu een prachtig huis op een “gouden” plekje!
Fijn weekend daar.
XxX