Appeltje(s) voor de dorst..

thuis op nummer 14 - Appeltje(s) voor de dorst..

Op de eerste van juli was weer zo’n speciale trekking van de Staatsloterij. En ik denk dat een groot deel van Nederland hier een lot voor had gekocht. Want zeg nu zelf, wie wil nu niet dertig jaar lang €10.000,– op zijn of haar rekening gestort krijgen. Daar zeg ik in ieder geval geen nee tegen. Jullie begrijpen, ik had ook een lot. Maar helaas voor mij, geen centje winst. De aankoop heb ik terug en dat is dan ook alles. Lichtelijk teleurgesteld toch wel hoor, ik had zo in mijn hoofd al wat leuke bestemmingen voor die eerste storting bedacht. Ook storting twee én drie hadden al een plek in de boerderij gekregen .. Hallo spik splinter nieuwe badkamer!

Net wat makkelijker.

Laten we eerlijk zijn, alles in het leven wordt net wat makkelijker met wat (extra) geld om handen. Sowieso is het fijn om een paar euro’s achter de hand te hebben voor die nooit uitkomende ‘noodgevallen’, zoals bijvoorbeeld het uitvallen van de wasmachine. Denk dat wassen op zo’n wasbord snel verveelt en wassen bij de buren is maar eventje leuk. Een nieuwe kost toch zo een paar honderd euro, zeker als ik hem uit mag kiezen. Ten eerste moet hij muisstil zijn en ben ik nogal gevoelig voor snufjes etc. Maar ik dwaal af..

Met het kopen van onze boerderij wisten we dat, een groot deel van ons geld, de komende jaren aan het klussen op zou gaan. Binnen maar ook buiten hebben we nog genoeg ideeën, onder andere de rieten daken aanpakken. Zowel op de boerderij als op de garage. En ik schreef het al eerder, de overkapping aan de boerderij zou ik zo graag dicht hebben. Geen natte toestanden meer bij erge wind en regen, heerlijk lijkt me dat.

Goed voorbereid.

Potten met goud onderaan de regenboog?Stel je nu toch eens voor dat ik die, ó zo bekende pot met goud vind, hoe zou ik dan het geld beleggen? Wat extra geld is toch altijd welkom, niet alleen klussen kost geld. Een opgroeiende tiener op rijles kan er ook wat van. En dat van die badkamer was geen grapje hoor, die staat erg hoog op mijn lijstje. Wellicht word ik toch een keer beloond voor al die jaren meedoen met de loterij. Of misschien kan ik toch beter vanaf nu het bedrag voor de loten op een aparte rekening boeken. Neem ik nu alvast een kijkje op Beste Bank voor inspiratie en informatie. Zijn we goed voorbereid op wat we over een paar jaar met ons (extra) spaargeld kunnen doen.

Op onze appelbomen hoeven we in ieder geval óók dit jaar niet te rekenen. Vol in de bloesem stonden ze, tot de laatste vorst er een stokje voor stak. Alweer.Appeltje(s) voor de dorst..

Dit is een gesponsord blog.