Luxe in een groene omgeving bij Hotel Maashof.

thuis op nummer 14 - Luxe in een groene omgeving bij Hotel Maashof.

In de zomer blijven wij al jaren thuis, eigenlijk is dat sinds we de boerderij gekocht hebben. Er is in deze periode genoeg te doen in de tuin en moestuin. Daar komt bij dat alle planten en bloemen dan ook prachtig in bloei zijn. Met dank aan onze kippen én haan, genieten wij (nou ja, vooral ik) in deze periode ook van rondrennende kuikentjes. Met een natuurgebied binnen loopafstand zou je bijna niet meer op vakantie gaan. Bijna dan, want natuurlijk is het heerlijk om even in een andere omgeving te vertoeven. Om even op ‘adem’ te komen, zoals ze dat zeggen. Nieuwe plekken ontdekken en andere mensen ontmoeten, waarna je weer uitgerust en met nieuwe energie huiswaarts keert.

Luxe in een groene omgeving

Tijdens je vakantie, midweek of een weekend weg, het is toch wel erg fijn als je dan dezelfde luxe en comfort ervaart als thuis. Of eigenlijk, juist net wat meer. En zoek je dat in een prachtige groene omgeving met ook een paar gezellige en grote steden in de buurt, dan ben je bij dit luxe hotel in Limburg op het juiste adres. Overnachten tussen de bomen met maar liefst keuze uit vijf verschillende soorten prachtig ingerichte kamers. Door middel van een overzicht op de site van hotel Maashof, kies je de kamer die het best bij jou past. Ook een vierpersoons familiekamer hoort bij die opties, waarbij een flatscreen tv en gratis wifi natuurlijk erg fijn zijn.thuis op nummer 14 - Luxe in een groene omgeving bij Hotel Maashof.

Voor mij geen enkele twijfel welke kamer ik zou kiezen, je raadt het wellicht al? Natuurlijk de meest luxe kamer van het hotel, de suite. Met uitzicht over de tuin, in een kingsize Auping bed, met regendouche én – zeker niet verkeerd gezien de laatste warme zomers – airco. Wat ook net even die extra touch geeft zijn de heerlijke producten van Rituals die in de suite aanwezig zijn.

De dag van je afspoelen onder de regendouche om je vervolgens klaar te maken voor een heerlijk diner. Prachtige gerechten staan er op de kaart, natuurlijk ook met gerookte forel, de specialiteit van het huis. En wat dacht je van de dessertkaart, het water loopt me al in de mond.

Heerlijk om dan ’s avonds, voor je in dat kingsize bed stapt, nog even na te genieten van een slaapmutsje op je eigen privé terras. Waar je vervolgens de volgende ochtend rustig wakker kunt worden met een nespresso.thuis op nummer 14 - Luxe in een groene omgeving bij Hotel Maashof.

Geschiedenis in een notendop.

Door de aankoop van een stuk weiland begon eind jaren negentig het ondernemers avontuur voor de familie Beurskens. Door een gesprek van zoon Rob met een fanatieke visser wordt besloten forellenvijvers aan te leggen. Als op 12 juli 2000 de opening van Forellenvijvers Maashof plaats vindt, staat er ook een houten chalet om bezoekers van eten en drinken te voorzien. Het is 2006 en de beide broers hebben de leiding overgenomen. Zo is de mogelijkheid tot barbecueën aan het water gecreëerd, zijn er solexen te huur en handboogbanen aangelegd. Door de komst van de Floriade in 2012, welke op enkele minuten van hotel Venlo ligt, ontstaat het idee om hotelkamers te realiseren. Heel slim want zo ontstaat er, naast het zomerseizoen, ook in de herfst en winter meer continuïteit.

Naast 24 hotelkamers wordt het bestaande café uitgebreid met een restaurant en een vergaderruimte. Perfect voor o.a. familiefeesten, vergaderingen en teambuilding activiteiten.thuis op nummer 14 - Luxe in een groene omgeving bij Hotel Maashof.

Blijven ontwikkelen.

Wat voor mij zeker een pluspunt is, naast fijne hotelkamers, lekker eten en gastvrijheid, is de bosrijke omgeving. Heerlijk om daar te wandelen of te fietsen. En wil je op een andere manier de omgeving verkennen, kan dat ook want daar zorgen de e-scooters, e-kickbikes en segways wel voor. Maar een beetje natuurvriend, zoals ik zelf ben, zou een E-chopper moeten huren. Heerlijk relaxt touren op deze geruisloze, milieuvriendelijke en toch stoere voertuigen. Lijkt me echt geweldig leuk om een dag mee op pad te gaan. Er zit zelfs cruise control op, heerlijk voor de lange afstanden. Waar je wel rekening mee moet houden, is dat je een rijbewijs of brommer certificaat moet hebben.thuis op nummer 14 - Luxe in een groene omgeving bij Hotel Maashof.

Eind 2016 zijn ze een receptie, een serre en een nieuw horecagebouw met de passende naam ‘Viéverhoés’ verder. En de broers blijven zich ontwikkelen, er worden nog 31 hotelkamers en een extra congres- en vergaderruimte bijgebouwd. Daarnaast is er een paviljoen -wat dienst doet als extra horecapunt – bij de achterste vijvers geplaatst.

Er staat nog één verbouwing op de agenda, waarbij de laatste mij persoonlijk zeer aanspreekt. Een uitbreiding van het hotel met 30 kamers én het toevoegen van een sauna- en wellnessruimte, zodat het verblijf nog fijner wordt..

Meer dan een hotel in Venlo…

Familiebedrijf Maashof is door de jaren heen uitgegroeid tot een prachtig horeca- en recreatiebedrijf. Met ruim 70 werknemers, denk aan een technische dienst, de receptie, en een uitgebreid keukenteam. Maar ook een marketingafdeling en natuurlijk heel veel enthousiaste horecamedewerkers. Wat voor klanttevredenheid een prachtige 8,5 scoort, zowel bij zakelijke gasten als bij gasten genietend van hun vrije tijd. “Kwaliteit, lekker eten & drinken en Limburgse gastvrijheid gaan bij Maashof hand in hand”.

Dit is een gesponsord blog, de foto’s zijn door hotel Maashof ter beschikking gesteld.