Smakelijk pasteitje kipragout.

thuis op nummer 14 - Smakelijk pasteitje kipragout.

Heerlijk voor een – slow sunday – maar ook zeker handig voor een drukke werk – school – en sportdag. Op een zondagochtend de pan met de kip al op het vuur en heerlijk de hele dag bouillon laten trekken. Waar je vervolgens een overheerlijke kipragout van maakt. En het mooie is dat je voor de vulling van de pasteitjes de helft van de ragout gebruikt. Met de andere helft maak je later in de week een overheerlijke en romige kippensoep. Over handig gesproken.

Ingrediënten

  • 6 scharrelkippenpoten
  • 4 kippenbouillon blokjes
  • 800 gram kastanjechampignons
  • 110 gram roomboter
  • 60 gram tarwebloem
  • 250 milliliter verse slagroom
  • grote (soep)pan

Bereiden van de ragout.

De kippenpoten gaan met de bouillonblokjes en 2,5 liter water in een grote (soep)pan. Dit breng je op hoog vuur aan de kook, waarna je het op laag vuur minstens 1 uur zachtjes laat koken. (of langer natuurlijk, hoe langer hoe lekkerder) Neem de poten uit de pan en bewaar de bouillon voor later gebruik, zowel voor de ragout als voor de soep.

Nu zijn de kastanjechampignons aan de beurt, deze snijd je in plakjes. In een grote koekenpan verhit je de helft van de boter, hier voeg je de champignons aan toe. Waarna je ze, met peper en eventueel zout op hoog vuur bakt. Dit duurt zo’n 15 minuten maar in ieder geval tot het vocht verdampt is en de champignons goudbruin zijn. Vergeet niet om ze af en toe om te scheppen.thuis op nummer 14 - Smakelijk pasteitje kipragout.

Ondertussen verwijder je het vel van de kippenpoten en haal je het vlees van de botten, wat je in stukjes snijdt. De rest van de boter verhit je in een (steel)pan, waar je al roerend de bloem aan toe voegt. De zogeheten roux. Dit laat je 5 minuten garen op laag vuur, wel regelmatig roeren.

Van de bewaarde kippenbouillon voeg je 1 liter toe aan de roux en ook de slagroom mag erbij. Met een garde roerend, laat je dit op middelhoog vuur binden tot een romige saus. Hier voeg je de kipstukjes en de kastanjechampignons aan toe. Mocht de ragout te dun zijn dan laat je hem zachtjes inkoken tot je wel tevreden bent. Even proeven of er nog zout en peper bij moet en dan is je kippenragout klaar. Serveer je het pasteitje kippenragout nu met een gezonde salade, is het een volledige maaltijd. Zonder salade is hij heerlijk als brunch of bij de borrel!thuis op nummer 14 - Smakelijk pasteitje kipragout.

Bon Appétit …

2 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
3 jaren geleden

Ziet er erg lekker uit Gertrud. Het is al een tijdje geleden dat ik “Vol au Vent” (zoals dit gerecht hier noemen) maakte. Je brengt me op ideeën. Heel fijn weekend daar XxX