Tomatentaart met dragonroom en oude geitenkaas.

thuis op nummer 14 - Tomatentaart met dragonroom en belegen geitenkaas.

Heerlijk is deze tomatentaart, hij heeft een mooie volle smaak met dank aan de geitenkaas. Ook fijn is dat hij zo bereid is, in ongeveer 20 minuten is hij klaar om de oven in te gaan. Je kunt hem prima eten als warme maaltijd (met twee personen) maar ook voor de lunch (met vier personen) is het een aanrader. Of wat dacht je ervan om de grote taart op te delen in éénpersoons taartjes voor bij de borrel. Geweldig toch, met deze tomatentaart kun je alle kanten op!thuis op nummer 14 - Tomatentaart met dragonroom en belegen geitenkaas.

Ingrediënten en keukenspullen.

  • 8 plakjes roomboterbladerdeeg, ontdooit
  • 200 gram crème fraîche
  • 2 takjes dragon, blad fijngesneden (gedroogd werkt ook prima)
    + extra om naderhand erover te strooien
  • 75 gram oude of belegen geitenkaas, geraspt
  • 700 gram gemengde tomaten
  • een bakplaat
  • vel bakpapier
  • een oven

Bereiden van de taart.

Leg zes deegplakjes in een rechthoek op een bakplaat waar je eerst een vel bakpapier op hebt gelegd. De randen laat je iets overlappen, zodat er één grote deeglap ontstaat. Druk de naden dicht. Van de twee overgebleven deeglapjes snijd je repen, die je als rand langs de zijkanten legt. Ik prik ook nog altijd met een vork gaatjes in het deeg zodat het niet nat blijft. Nu meng je de crème fraîche met de dragon en de geitenkaas en brengt het mengsel op smaak met zout en peper. Je schept de dragonroom op de deegbodem en strijkt deze egaal uit, bijvoorbeeld met de bolle kant van een lepel. Op dit punt verwarm ik de oven voor op 200 graden.thuis op nummer 14 - Tomatentaart met dragonroom en belegen geitenkaas.

Vervolgens halveer je de kleine tomaatjes, de grote tomaten snijd je in plakjes. Leg ze in de room, de halve tomaatjes met de snijkant naar boven. Er mogen er lekker veel op want ze krimpen in de oven. Bestrooi ze met zout en peper naar smaak. Dan mag de tomatentaart de oven in. Waar je hem, op de onderste richel in 25-30 minuten gaar en goudbruin bakt.thuis op nummer 14 - Tomatentaart met dragonroom en belegen geitenkaas.

Bon Appétit …