Wandlamp voor mijn werkkamer, diy.

Wandlamp voor mijn werkkamer, diy.

Begin dit jaar, in april om precies te zijn, kreeg mijn werkkamer een metamorfose. De witte houten vloer kreeg ‘een kloddertje roze‘, er kwam een wandvullend moodboard en een gezellige lamp boven mijn bureau. Ook maakte een donker houten tafeltje kennis met dezelfde roze verfkwast. En knapte ik een prachtig (vintage) design krukje op. Echt, ik word er iedere keer weer blij van als ik binnen kom.

Maar nu de zomer toch echt voorbij is en het weer eerder donker wordt, was één lamp op mijn kamer wel wat karig. Het idee voor een eigengemaakte wandlamp sluimerde al enige tijd, eigenlijk al sinds de metamorfose. Een hele poos was mijn plan om de oude plafondlamp van mijn schoonouders te gebruiken. Maar een mooie manier om deze te bevestigen kon ik maar niet bedenken. Dus het maken van die wandlamp bleef er maar bij.

Tot ik vorige week ineens bedacht dat ik nog zo’n bollamp had liggen. Dezelfde als de hanglamp bij mijn bureau. Nu hoefde ik alleen nog maar een fitting te bestellen. Want de rest van het materiaal lag al sinds eind april te wachten. Namelijk een appeltjes groen strijkijzersnoer, dezelfde kleur als het snoer voor mijn computer. Een koperen buis, ook al in de juiste vorm gebogen d.m.v. een pijpenbuiger. En de door mij groen gespoten stekker.Wandlamp voor mijn werkkamer, diy.

Aan de slag.

Heel spannend is het natuurlijk niet, eerst wat groene stof inclusief snoer wegknippen. Dan de blauwe en bruine draad wat uit elkaar trekken en voorzichtig een stukje af knippen. Vervolgens de koperdraadjes ronddraaien zodat het een strak stukje wordt. Waarna het gepriegel begint om ze in de daarvoor bestemde gaatjes te krijgen. Schroefjes aandraaien en klaar. De stekker gaat op dezelfde manier, wel eerst het snoer door de buis duwen hé! Waarna jouw eigengemaakte wandlamp klaar is om aan de wand bevestigt te worden. Waarvoor je natuurlijk dezelfde kleur koperen haakjes (de juiste naam is zadel!) gebruikt als de buis. En zo heb je er, na nog even die vier schroeven vastgedraaid te hebben, een nieuwe lichtbron bij!Wandlamp voor mijn werkkamer, diy.

2 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
3 jaren geleden

Mooi dat heldere groen met die koperen buis!