Liefde voor Dahlia’s, het koffietafelboek.

Liefde voor Dahlia's, het koffietafelboek.

Vrijdag 4 september was het weer zover, zo rond het middaguur vertrok ik weer voor een gezellige middag in de dahliavelden. Niet te geloven hoe snel de tijd gaat want mijn eerste ontmoeting met velden vol dahlia’s was 1 september 2017. Iedere keer weer ben ik onder de indruk van al die kleuren en verschillende soorten. Ik kan wel zeggen dat daar mijn liefde voor deze prachtige en veelzijdige bloem is ontstaan.Liefde voor Dahlia's, het koffietafelboek.

Naast veel gezelligheid (alles keurig op 1,5 meter afstand), had deze middag een extra feestelijk tintje. Want het afgelopen jaar hebben Linda, Marlies en Katja met veel plezier gewerkt aan hun dahliaboek ‘Liefde voor Dahlia’s’. De lancering daarvan vond dus plaats, hoe kan het ook anders, tussen de dahlia’s. Heerlijk in het zonnetje, met een glas (alcoholvrije) bubbels in de hand, werd er een toast uitgebracht. Als je dan ineens tijdens de toast jouw naam genoemd hoort, is dat wel even schrikken. En de woorden, “lieve ideale lezeres” en “onze persona Gertrud, voor wie het boek met alle liefde hebben gemaakt”, zorgen dan ook acuut voor tranen in mijn ogen. #ourdahliabookrolemodel Wat een lief gebaar dames!Liefde voor Dahlia's, het koffietafelboek.

Liefde voor Dahlia’s

Dit is toch wel hét koffietafelboek voor de echte dahlia liefhebber. Wat een schat aan informatie vind je in dit dikke dahliaboek. Maar liefst 224 bladzijden zijn er gevuld over deze wereldbloem, denk aan de geschiedenis, de kweker, de fan’s, tips en DIY’s. Over kleuren en vormen, over liefde, zorg en toewijding. Je leest over het ontstaan van nieuwe dahliasoorten, want hoe werkt dat veredelen eigenlijk? En weet jij bijvoorbeeld waarom het slim is om een teentje knoflook bij de dahliaknol in de grond te stoppen?

Ook staan er verschillende interviews in, zoals met Erin Benzakein van de Amerikaanse Floret Flower Farm en met Natasja Sadi. Wellicht heb je haar gezien bij het programma Doorbakken van Heel Holland Bakt. Daar heeft deze bloempatissier laten zien wat voor kunstwerkjes van suiker zij maakt. Haar prachtige creaties zijn niet van echte bloemen te onderscheiden.Liefde voor Dahlia's, het koffietafelboek.

Spread the love for flowers & natuur

Wonderbaarlijk, elegant, indrukwekkend, briljant, eigenzinnig, allemaal van toepassing op de dahlia. Ongelofelijk wat een vormen en formaten er zijn. Van heel groot tot klein, in bolvorm met veel bloemblaadjes of juist klein met maar enkele. Bloemblaadjes in de krul, gedraaid of in de vorm van pijpjes. En dan de kleuren. Ze zijn egaal gekleurd of in meerdere kleuren, met gemarmerde bloemblaadjes of alleen een tipje kleur op de uiteinde van de dahlia. Er zijn felgekleurde dahlia’s en in de mooiste pasteltinten, ze zijn licht, donker en alles er tussen in. Ik blijf me iedere keer weer verbazen over deze plant. Hoe zo’n – niet echt aantrekkelijke knol – uitgroeit tot een plant met bijna magische bloemen. Het mag duidelijk zijn, ik ben compleet en tot over mijn oren verliefd op de dahlia. Heerlijk dus, dat we hier ruimte genoeg hebben voor onze eigen dahlia pluktuin.Liefde voor Dahlia's, het koffietafelboek.

De hashtag #spreadtheloveforflowers kun je vinden bij iedere foto op het Instagram account van FamFlowerFarm. Want zij doen niets liever dan de liefde voor bloemen verspreiden. Waar ze ontzettend goed in zijn. De hashtag #spreadnaturelove is door Katja in het leven geroepen en staat voor gezond & happy met de natuur om je heen. Plaats jij een natuur gerelateerde foto met deze #, heb je zomaar kans dat je jouw foto terug ziet in de wekelijkse fotocollage op het Instagram account van Dailygreenspiration.Liefde voor Dahlia's, het koffietafelboek. Liefde voor Dahlia's, het koffietafelboek.

Door middel van dit dahliaboek verspreiden ze samen hun liefde voor bloemen en natuur. Een boek wat absoluut niet misstaat op jouw koffietafel. En als je het eenmaal gelezen hebt weet ik zeker dat ook jij de ‘Liefde voor Dahlia’s” met ons deelt.