Van de courgettes die we dit jaar zelf in de moestuin hadden, wilde ik in ieder geval een soepje maken. Een makkelijk maar lekkere soep natuurlijk en snel klaar, en na wat zoekwerk op het wereld wijde web vond ik dit recept. Naast de laatste twee bewaarde courgettes en een ui bij mijn ouders uit de tuin, hoefde ik niet veel meer boodschappen te doen. Knoflook, boter en bouillontabletten heb ik altijd in huis, dus stond er alleen nog kruidenroomkaas op het lijstje.
En de gerookte zalmsnippers natuurlijk want dat geeft deze soep wel een extra lekkere bite. Je zou ook kunnen kiezen voor bladerdeegstengels, voor als je niet echt een visliefhebber bent. Extra lekker als je ze zelf maakt en er bijvoorbeeld een reep bacon omheen draait. Ook een focaccia is er erg lekker bij. Door de zalmsnippers of bladerdeegstengels met bacon is de soep nog wel maar de maaltijd zelf niet meer vegetarisch.
Ingrediënten.
- 2 courgettes
- 1 middelgrote ui
- 2 tenen knoflook
- 30 gram ongezouten roomboter
- 500 milliliter heet water
- 1 groentebouillontablet
- 125 gram kruidenroomkaas
- gerookte zalmsnippers voor erbij
- soeppan
- staafmixer
Bereiden.
Na het wassen van de courgettes, snijd je voor- en achterkant eraf en snijd ze in blokjes. Je pelt de ui en knoflook en snijd ze beide fijn. Dan mag de boter in de soeppan en fruit je de ui en knoflook op laag vuur voor ongeveer twee minuten. Voeg de courgettes toe en bak deze vijf minuten mee. Verkruimel het bouillontablet in het hete water en giet het in de pan. Daarna breng je het courgettemengsel aan de kook en laat het tien minuten doorkoken. Met de staafmixer pureer je de soep tot een glad geheel waarna de kruidenroomkaas erdoorheen mag. Verwarm de soep nog even goed door, zeg ongeveer vijf minuten en dan is je soep klaar. De zalmsnippers gaan in de soep vlak voor je serveert.
Bon Appétit …
Deze heb ik ook al meerdere keren gemaakt, is erg lekker. Mooie foto’s ook!
Ah leuk, ja dat vonden Johan en ik ook Jeanette. Stijn was er niet zo weg van maar hij houdt sowieso niet zo van courgette ;-)
Dank je wel, leuk om te horen!
In de winter bijna altijd op zondag soep hier.
Met zelf gemaakte croutons van oud brood is ook heerlijk.
Dit ziet er ook lekker uit. En het is natuurlijk nog lekkerder als de groente uit eigen tuin komt :-)
XxX
Hier ook vaak Alet, is ook zo heerlijk. Ja dat is ook een goed idee. Alleen gaat ons brood, als het al de kans krijgt om oud te worden, dan vaak naar de kippen.
Is hij ook maar je moet wel echt van courgette houden, Stijn maakte ik er niet blij mee ;-) Absoluut, daar kun jij ook over meepraten. XX