Courgettesoep met kruidenroomkaas.

Courgettesoep met kruidenroomkaas.

Van de courgettes die we dit jaar zelf in de moestuin hadden, wilde ik in ieder geval een soepje maken. Een makkelijk maar lekkere soep natuurlijk en snel klaar, en na wat zoekwerk op het wereld wijde web vond ik dit recept. Naast de laatste twee bewaarde courgettes en een ui bij mijn ouders uit de tuin, hoefde ik niet veel meer boodschappen te doen. Knoflook, boter en bouillontabletten heb ik altijd in huis, dus stond er alleen nog kruidenroomkaas op het lijstje.

En de gerookte zalmsnippers natuurlijk want dat geeft deze soep wel een extra lekkere bite. Je zou ook kunnen kiezen voor bladerdeegstengels, voor als je niet echt een visliefhebber bent. Extra lekker als je ze zelf maakt en er bijvoorbeeld een reep bacon omheen draait. Ook een focaccia is er erg lekker bij. Door de zalmsnippers of bladerdeegstengels met bacon is de soep nog wel maar de maaltijd zelf niet meer vegetarisch.Courgettesoep met kruidenroomkaas.

Ingrediënten.

  • 2 courgettes
  • 1 middelgrote ui
  • 2 tenen knoflook
  • 30 gram ongezouten roomboter
  • 500 milliliter heet water
  • 1 groentebouillontablet
  • 125 gram kruidenroomkaas
  • gerookte zalmsnippers voor erbij
  • soeppan
  • staafmixer

Bereiden.

Na het wassen van de courgettes, snijd je voor- en achterkant eraf en snijd ze in blokjes. Je pelt de ui en knoflook en snijd ze beide fijn. Dan mag de boter in de soeppan en fruit je de ui en knoflook op laag vuur voor ongeveer twee minuten. Voeg de courgettes toe en bak deze vijf minuten mee. Verkruimel het bouillontablet in het hete water en giet het in de pan. Daarna breng  je het courgettemengsel aan de kook en laat het tien minuten doorkoken. Met de staafmixer pureer je de soep tot een glad geheel waarna de kruidenroomkaas erdoorheen mag. Verwarm de soep nog even goed door, zeg ongeveer vijf minuten en dan is je soep klaar. De zalmsnippers gaan in de soep vlak voor je serveert.Courgettesoep met kruidenroomkaas.Courgettesoep met kruidenroomkaas.

Bon Appétit …

4 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
3 jaren geleden

Deze heb ik ook al meerdere keren gemaakt, is erg lekker. Mooie foto’s ook!

3 jaren geleden

In de winter bijna altijd op zondag soep hier.
Met zelf gemaakte croutons van oud brood is ook heerlijk.
Dit ziet er ook lekker uit. En het is natuurlijk nog lekkerder als de groente uit eigen tuin komt :-)
XxX