Terugblik 2020, wat een jaar!

Terugblik 2020, wat een jaar!

In dit blog een terugblik op het jaar 2020, wat er een is geworden voor in de geschiedenisboeken! Daarnaast komt er vanaf januari 2021 een terugkerend item op mijn blog, namelijk een “Maandelijks terugblik-en weetjesblog”. Het idee om een soort verzamelblog te maken sluimert al een tijdje. Een kleine terugblik op mijn geschreven blogs en eventuele avonturen van die laatste maand. Welke aangevuld worden met leuke tips – bijvoorbeeld over de tuin of een recept – die ik ergens heb gelezen, gehoord of gewoon weet. Wellicht die ene leuke film of serie, een geweldig boek of magazine of een fijn restaurant. Een ding is zeker, geen enkele terugblik zal hetzelfde zijn.

Februari.

Het jaar dat ik 50 werd, de dertiende om precies te zijn! Geen groot feest, wat in mijn geval niks met corona te maken had maar alles met het feit dat ik in de namiddag in de auto werd gezet op weg naar een onbekende bestemming. En het was een heerlijke verrassing, een paar dagen weg is altijd fijn, nietwaar? Afijn, je kunt het HIER nog eens teruglezen.Terugblik 2020, wat een jaar!

April.

De maand met Paasweekend, dus lekkers voor bij de brunch! Kwarkbollen met krenten en rozijnen, goed gevuld zijn én heerlijk luchtig. Serveer je ze – zoals wij deden – ook nog met slagroom en verse aardbeien zijn het bijna gebakjes. Maar ook een aanrader met een laagje échte boter en een plak oude kaas.Terugblik 2020, wat een jaar!
Ook ging ik in april aan de slag met mijn werkkamer, deze kreeg een ware metamorfose d.m.v. een heuse roze vloer. Welke trouwens niet in één dag was gekozen. Want hij mocht niet te donker én dus te aanwezig maar ook weer niet zo licht dat je het haast niet zag. Mijn perfecte roze kleur bleek de kleur Iets Bes van Flexa. Het resultaat is precies geworden zoals ik hoopte.Terugblik 2020, wat een jaar!

Juli.

In deze maand schreef ik twee receptenblogs, als eerste een zalig ontbijtbrood met eieren, pancetta en gruyère. “De geur van versgebakken brood, de eitjes, tomaatjes én het spek is niet te weerstaan. Dan ook nog de gesmolten gruyère en het basilicum, alleen al daarom wordt dit één van jouw favoriete recepten.”
Het tweede recept zijn deze Portugese custardtaartjes, iedereen die wel eens in Portugal is geweest heeft deze custardtaartjes ongetwijfeld gegeten. Heerlijk voor bij het ontbijt of de lunch, daarnaast ook erg lekker als dessert. Terugblik 2020, wat een jaar!

Tot zover nog niet heel spannend, tot onze ontmoeting met een vier persoons vliegtuigje. Johan en ik mochten namelijk mee met een rondvlucht vanaf vliegveld Lelystad. En wel op donderdag 23 juli, normaal gesproken heeft geen van ons ook maar ergens last, dus we hadden er zin in. Omdat ik mijn camera mee had mocht ik fijn voorin, kon ik het immers allemaal goed zien. Dat ik  toch nog redelijk ogende foto’s heb gemaakt is werkelijk een wonder, want na één minuut in de lucht werd ik met toch een partij beroerd. Lang verhaal kort, binnen een half uur stonden we – met speciale permissie van de vluchttoren – weer in de hangar. Mij krijg je dus niet zo snel weer in een klein vliegtuigje.Terugblik 2020, wat een jaar!Luchtfoto AlmereLuchtfoto PampusLuchtfoto Volendam

September.

Een project van heel wat jaren zwoegen, ideeën bijschaven enzovoort voor de voormalige paardenbak de naam moestuin mocht dragen. Je kunt alles over het voorwerk, de moestuinbakken, de struiken en bomen HIER nog eens rustig terug lezen.Terugblik 2020, wat een jaar!
Begin september was het weer tijd voor de #kleurvanhetjaar van Flexa, en wel de kleur voor 2021! Het is een prachtige, krachtige en aardse kleur geworden, Brave Ground geheten. Het is een volle evenwichtige kleur die ons opnieuw verbindt met de natuur, dat spreekt mij natuurlijk enorm aan. Ik heb dan ook al verschillende ideeën voor deze kleur. Maar het lijkt me beter om eerst de lopende schilderprojecten af te handelen…

Oktober.

Het is natuurlijk al lang geen geheim meer dat ik een hele grote fan ben van dahlia’s, helemaal als ze bij de FAM Flower Farm vandaan komen. Mijn dahliaveldje groeit ieder jaar groter én heel fijn, vanaf één januari start de verkoop alweer. In oktober schreef ik een blog over het prachtige boek – Liefde voor Dahlia’s – wat Linda & Marlies samen met Katje Staring uitbrachten. De lancering daarvan vond plaats, tussen de dahlia’s en heerlijk in het zonnetje. Met een glas (alcoholvrije) bubbels in de hand, werd er een toast uitgebracht. Het was even schrikken toen ik tijdens de toast ineens mijn naam hoorde. De woorden, “lieve ideale lezeres” en “onze persona Gertrud, voor wie het boek met alle liefde hebben gemaakt”, zorgen dan ook acuut voor tranen in mijn ogen. #ourdahliabookrolemodel Wat een lief gebaar dames!Terugblik 2020, wat een jaar!

Vervolgens vertellen Linda & Marlies dat ik zelfs midden in het FAM Magazine kom te staan. Als je dahlia’s, tulpen of narcissen besteld, krijg je het erbij. Een magazine wat vol staat met inspirerende foto’s, informatie en een pagina gevuld met deze dahlia fan, hoe tof is dat!Terugblik 2020, wat een jaar!

November.

Ik schreef een blog over Seepje. Heerlijke natuurlijke seep voor je handen – en we weten inmiddels allemaal hoe belangrijk handen wassen is – de was en je vaat.
Van de laatste twee courgettes uit de moestuin maakte ik deze Courgettesoep met kruidenroomkaas. Met gerookte zalmsnippers want dat geeft deze soep een extra lekkere bite.Terugblik 2020, wat een jaar!
Nog een klus waar we deze zomer mee aan de slag gingen was het – weinig tot de verbeelding overlatend stukje groen – naast de oprit. Natuurlijk is er nog genoeg te doen maar het begin is gemaakt en het ziet er al een stuk vrolijker en gezelliger uit.Terugblik 2020, wat een jaar!

December.

En dan de laatste maand van het jaar, de maand waar jaren aan ideeën, voorwerk, overleg, noem het allemaal maar op, resulteerde tot dit eerste blog over ons natuurproject. Een project wat eindelijk vorm begint te krijgen – mede dankzij de hele fijne samenwerking met tuinenvijverdirect.nl – maar waar we nog heel wat werk te verzetten hebben. En ik kan niet wachten tot we al onze plannen uitgevoerd hebben. Of hoe het eruit ziet als de bomen, struiken en bloemen goed aangeslagen en flink gegroeid zijn. Natuurlijk houd ik je hierover ook op de hoogte.Terugblik 2020, wat een jaar!
Ook kregen deze maand de rieten daken van onze boerderij en de garage een flinke opfrisbeurt. Met als kers op de taart twee nieuwe kunststoffen Oeleborden! De vorige waren van hout en door storm van het dak gewaaid, kan je zeggen dat zo’n houten zwaan flink kabaal maakt op onze glazen overkapping.Terugblik 2020, wat een jaar!Terugblik 2020, wat een jaar!

Daarmee kom ik aan het eind van mijn laatste blog voor 2020, ik duik zo de keuken in. Dit jaar maak ik eens geen (krenten)oliebollen maar appelflappen en berlinerbollen. Benieuwd hoe dat gaat. Wat ieder jaar zeker niet veranderd is het luisteren naar de enige echte top2000, met dit jaar gewoon acht uur langer luisteren! Ieder jaar stuur ik trouw mijn lijst op, heerlijk werkje en grote veranderingen heb ik nooit. Dus ik ga nu lekker mee ‘zingen’ en bakken, ik wens je een hele fijne jaarwisseling toe en op naar 2021!

Dag.

4 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
3 jaren geleden

Wat een mooi overzicht Getrud!
En wat prachtig, die nieuwe Oeleborden!
Ik wens je een mooi 2021 met veel om van te genieten!!!
Liefs
Alet

Ilse (by-ik.blogspot.nl)
3 jaren geleden

Wat een mooie terugblik om te lezen.
Een heel bewogen jaar waarin je toch veel ondernomen en gedaan hebt.
Een fijn 2021 gewenst!