Maandelijkse terugblik-en weetjesblog #1

Maandelijks terugblik-en weetjesblog #1

Wellicht hebben jullie het op diverse media al voorbij zien of horen komen. Afgelopen vrijdag begon de Nationale Tuinvogeltelling weer. Op de site van de Vogelbescherming vind je een hele handige vogelgids en natuurlijk de tellinglijst. Nieuw dit jaar is de web-app Mijntuinvogeltelling, die installeer je op je mobiel en zo kom je direct bij de vogeltelling. Je telt één keer een half uurtje en insturen kan nog tot en met maandagochtend, twaalf uur. Zul je natuurlijk net zien dat je in dat halve uurtje geen vogel voorbij ziet komen. Ook dat willen ze dan graag weten, dus geef het vooral door. Ik ben benieuwd welke vogels ik ga zien, met een beetje geluk komt het roodborstje ook nog even buurten. Succes in ieder geval en vooral veel plezier.Vogels tellen ivm nationale tuinvogeltelling

Vogeltraktatie

Want wil je veel vogels tellen moet je ervoor zorgen dat ze graag in je tuin komen én blijven. Natuurlijk kennen we de vetbollen, vogelpindakaaspotjes of pinda-en popcornslingers. En ik denk dat jullie deze prachtige vogeltraktatie ‘Desserts for Birds’ inmiddels ook wel kennen? Een paar jaar geleden schreef ik er al een blog over. Deze traktatie voor vogels komt uit de studio van Carmela Bogman, we kennen haar onder andere van de prachtige flowerpress. Desserts for Birds lijkt precies op een magnum maar dan voor de vogels. Ze zijn verkrijgbaar in de smaken Delicious Red, Crunchy Crunchy en Mixed Temptation. Door het gebruik van verschillende soorten zaden krijg je een gevarieerd vogelpubliek in je tuin of op je balkon. Goed voor de vogeltelling!Desserts for Birds van Carmela Bogman

Ook leuk, als de zaden van het ijsje zijn afgesnoept, komt er een origineel lasergesneden ijsstokje tevoorschijn, in de vorm van een roodborstje, een koolmeesje of een halsbandparkietje.
Dat vind ik dan weer zo origineel en knap bedacht van Carmela! Je kunt Desserts of Birds kopen in enkele of dubbele verpakking. Een leuk cadeau voor iedereen en vooral voor de vogels.

Henk ‘onze Hekkenman’

Nou ja, niet echt onze natuurlijk maar als Henk hier ter sprake komt dan noemen we hem ‘onze hekkenman’. Onze eerste ontmoeting is al van enkele jaren geleden. Toen we de boerderij kochten stonden er overal ijzeren hekken, niet echt waar wij van houden. Dus die hekken verkochten we via Marktplaats en hier kwamen prachtige kastanjehouten schapenhekken voor in de plek. Wat naar ons idee veel beter past bij een boerderij, sowieso staat het een stuk gezelliger. Net zoals ons houten hek voor de boerderij, allemaal uit de werkplaats van Henk. Hoe dan ook, vanaf dat moment kloppen we dus bij Henk aan als we nieuwe hekken nodig zijn. Waarbij we binnenkort flink aan de slag kunnen want we gaan de lage hekjes – bij de kippen – vervangen voor hogere schapenhekken. Zodat de heer en dames alleen in onze aanwezigheid buiten de poort kunnen scharrelen, alles voor hun veiligheid.Kastanje houten schapenhek

‘Onze Hekkenman’ is tegenwoordig een bekende Nederlander want hij staat met wel zes pagina’s in de laatste Landleven. Hartstikke terecht vinden wij, zo’n vakman als Henk is mag wel eens in het zonnetje gezet worden. Wat wel betekend dat hij het een stuk drukker gaat krijgen en het dringen wordt om een bestelling te plaatsen maar vooruit, dat moet dan maar. Je bent vast nieuwsgierig geworden hé, kijk dan maar eens op dehekkerij.nl 

Mijn eigen dahliapluktuin, wat een kleurenpracht. (29-01-2021)

En zo op het laatst van januari mijn eerste blog van 2021, over onze steeds maar groter wordende dahliapluktuin. Over hoe mijn lichtelijke dahliaverslaving begon, daar tussen de dahliavelden in Lisse bij de FAM Flower Farm. Waar onze eerste pluktuin lag en waar hij nu ligt, de paden tussen de planten bedekt zijn met houtsnippers. Dus geen bemodderde planten meer na een flinke regenbui. Ik maar geen genoeg krijg van die prachtige bloem. Daarom bestelde ik er, ook dit jaar weer fijn een aantal nieuwe soorten en kleuren dahlia’s bij voor in de pluktuin. En laat ik zien dat ik – als echte dahlia fan – zo ongeveer in het midden van het prachtige FAM Magazine sta. Dat vind ik namelijk best speciaal.Mijn eigen dahliapluktuin.
Fijne nieuwe maand!

2 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
3 jaren geleden

Kleurrijk begin van je blogposten voor 2021. Je dahlia’s zien er prachtig uit en ik zit ook met smart op de door mij bestelde knollen te wachten. Kom maar door met die lente!