Wilde plannen, genieten van de natuur.

Boerderij in de sneeuw

Wat een prachtige wereld is het nu buiten, alles bedekt met een witte deken van sneeuw. Ik kan me zo voorstellen dat de wintersporters onder ons staan te springen van vreugde en massaal aan het langlaufen zijn geslagen. Misschien zelfs zo enthousiast zijn geworden dat ze het verlaten schuurtje omtoveren tot een aprèsskihut. Of gegrepen door het sneeuwvirus nu zelfs een heus chalet kopen. Wij genieten in ieder geval met volle teugen van deze witte wereld, heerlijk door de sneeuw banjeren. De boerderij, garage en stal zien er prachtig uit, je ziet haast het riet en de pannen niet meer. En door de harde wind vind je er heuse duinen van sneeuw. Op sommige plekken zelfs zo hoog dat bijvoorbeeld de haan en kippen niet meer door hun deurtje naar buiten kunnen. Voor onze beide poezen maakt dat sowieso niet uit, die krijg je met geen tien paarden naar buiten.

Dat in tegenstelling tot Zuna, hij stuitert en rent door de sneeuw en eindigt het liefst in de hoogste sneeuwbult. Je ziet dat hij er geweldig van geniet en dat doen wij dan weer van hem.Winter Wonderland.

Wilde plannen..

Ik vertelde al eerder over de beide weilanden bij onze boerderij, waar we van één al druk bezig zijn om ons eigen stukje natuur te maken. Over het andere weiland, wat naast de boerderij ligt, komen ook regelmatig (soms de wildste) ideeën op tafel. Bijvoorbeeld het idee om hoge netten langs alle kanten te bevestigen zodat er zonder terughoudendheid gehockeyd en gegolfd kan worden.. Ik hoef denk ik niet uit te leggen dat dat niet mijn ideeën zijn. Al lijkt het mij ook best wel fijn om af en toe een balletje weg te meppen, zonder bang te zijn dat je iets raakt.

Maar goed, we hebben ook andere ideeën hoor, want wat dacht je van deze? We verdelen het weiland zo ongeveer in tweeën en het achterste deel zetten we vol met pompoenen en courgettes. Van het voorste deel, wat dus aan de straatkant ligt, maken we een hele fijne kleurige pluktuin. Waar je voor weinig de mooiste bloemen bij elkaar mag plukken.

Genieten van de natuur.

Bloemen in het land lijkt me echt hartstikke mooi én leuk en als er genoeg ruimte over blijft dan mogen die pompoenen er ook nog bij. Ik zeg erbij want een ander idee waar we het de laatste jaren ook wel over gehad hebben, is het neerzetten van tiny houses. Of bijvoorbeeld een stacaravan kopen die perfect in het landschap past. Ik zie zoiets dan ook gelijk helemaal voor mij. Twee of misschien drie mooie tiny houses/stacaravans met dezelfde uitstraling als het achterhuis van de boerderij. Met natuurlijk voldoende ruimte eromheen én waar je als gast volop van de rust en de natuur kunt genieten. Geen verkeerde ideeën nietwaar? Wie weet worden ze ooit nog werkelijkheid maar erover fantaseren is ook best fijn.Genieten van de natuur.
Dit is een gesponsord blog.
De foto van de mooie stacaravan komt van de site van Bergjes.nl