HappySoaps, 100% plasticvrije cosmetica.

HappySoaps, 100% plasticvrije cosmetica.

Wellicht een blog – want over cosmetica – die je niet zo snel van thuisopnummer14 zou verwachten. Of eigenlijk toch ook wel. Want als het gaat over een positieve bijdrage aan de natuur past het natuurlijk hartstikke goed. Met het weglaten van plastic verpakkingen bereik je dat al snel. En dat zorgt vervolgens weer voor een gezondere aardbol. Daarnaast moeten de producten natuurlijk nog wel hun werk doen. Om daar eerlijk over te kunnen schrijven heb ik één shampoo bar en twee verschillende deodorants getest. Over hoe ik dat ervaren heb vertel ik later meer, maar eerst nog even dit.

HappySoaps, het verhaal.

Marcel en Marco, de twee oprichters van HappySoaps, verbaasden zich altijd al over het feit dat de schappen met verzorgingsproducten vol staan met plastic verpakkingen. Wat je ook koopt, overal zit een plastic verpakking om. Dat moest toch anders kunnen, geen plastic en weinig verpakking. Dit werd het startsein om verzorgingsproducten te ontwikkelen die een betaalbaar en duurzaam alternatief zijn. Een vervanging voor al die plastic verpakkingen waar wij onze aarde mee vervuilen. De term plastic soep hebben we de afgelopen jaren al bij meerdere ontwerpers voorbij zien komen. Niet zo gek natuurlijk als er meer dan 5 biljoen stukken plastic ronddrijven in onze mooie zeeën en oceanen. Waar wij met ons allen voor gezorgd hebben.

Geweldig dan dat voor de HappySoaps producten geen grammetje plastic in de productie, opslag en verzending wordt gebruikt. De producten zijn lief voor dieren en de planeet: geen palmolie, vegan en geen rotzooi! En als er wel wat omheen moet dan is het natuurvriendelijk kraft karton, zoals bij de Shampoo en Body Bars.HappySoaps, 100% plasticvrije cosmetica.

Handgemaakt in Nederland.

Alle producten van HappySoaps worden met de hand gemaakt in hun eigen zeeperij in Nederland. Daar is heel bewust voor gekozen. Want door het vermijden van onnodige reiskilometers kan HappySoaps hun CO2-voetdruk zo klein mogelijk houden. Door in Nederland te produceren weten ze ook precies welke ingrediënten in hun producten zitten. En dat zijn de meest natuurlijke ingrediënten. Met de meest voor de hand liggende inspiratiebron, namelijk de natuur zelf.

Wat dacht je bijvoorbeeld van de “You’re one in a Melon” shampoo bar, met natuurlijk Meloen, Shea Butter, Quinoa en Olijfolie. Je zou het bijna opeten! Deze ingrediënten samen maken een Shampoo Bar die over-de-top vrolijk is. Of de Kokos en Limoen deodorant, die zoals omschreven “Het gevoel en de geur van de zomer onder je oksels geeft!” Welke onder andere bestaat uit Shea Butter, Kokos en Limoen. Trouwens alle ingrediënten die in de producten zitten vind je gewoon op hun site, geen probleem.HappySoaps, 100% plasticvrije cosmetica.

Blije klant..

En dat ben ik zeker, wat een fijne producten. Het is natuurlijk altijd leuk als je het product ook zelf mag testen. Uit de deodorants koos ik sinaasappel en eucalyptus-lemongrass, twee heel verschillende geuren. Beide deo’s doen absoluut wat ze beloven, zorgen voor frisse en droge oksels en verzorgen je huid ook nog. Het aanbrengen doe je met je vingers, door de warmte hiervan wordt de deo zachter en is het makkelijk op te brengen. Mijn favoriet van deze twee is toch echt de sinaasappel, deze natuurlijke deodorant ruikt echt zalig en ik heb de laatste tijd blijkbaar een zwak voor sinaasappel.

Wat de shampoo bar betreft twijfelde ik tussen de “You’re one in a Melon”, want wie wil de dag nu niet energiek, fit, zoet, blij, optimistisch en speels beginnen? Of toch de shampoo bar met de prachtige naam ‘La Vie en Rose’! Deze laatste is het dus geworden, waarbij ook zeker de mooie roze kleur mee telde! Tja en eerlijk, mijn haar wassen met een stuk zeep – hoe leuk de naam ook is en hoe lekker hij ook ruikt – ik had mijn twijfels. Maar ik ben inmiddels vier haarwasbeurten verder en ik hoef niet meer anders. Het schuimt als een malle en mijn haar voelt heerlijk schoon aan en ruikt zalig. En niet allen mijn haar, de hele badkamer ruikt naar La Vie en Rose!

Jammer genoeg had ik nog conditioner op voorraad maar deze gaat ook absoluut plaats maken voor een plasticvrije en natuurlijk verzorgende conditioner.HappySoaps, 100% plasticvrije cosmetica.
Dit is een gesponsord blog.

4 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Kef
3 jaren geleden

Hi, de Deo wordt elke keer afgebeeld als zacht en smeerbaar. Heb hier een potje staan maar een shampoo bar is nog zachter ? hoort dit?

3 jaren geleden

Ik was al een hele tijd mijn haar met een shampoo bar. Eerst even wennen maar ik zou nu ook niet meer anders willen. De zeep hierboven ziet er prachtig uit en nodigd uit om eens te proberen :-) Fijne dag daar Gertrud X