Je maandlasten verlagen, dat wil jij toch ook?

thuis op nummer 14

Wist je dat een hypotheekrente vergelijken ook heel handig kan zijn als je wilt veranderen van hypotheek. Dat hoeft zeker niet alleen bij de aankoop van een woning. Het kan echt de moeite waard zijn om een check te doen. Bijvoorbeeld omdat de rentes heel laag zijn, zoals nu. Door het overstappen zou je dat zomaar veel euro’s kunnen besparen in de maand. En wie wil dat nu niet. Wellicht kun je daarnaast zelfs financiële ruimte creëren om bijvoorbeeld de keuken een update te geven of eindelijk die prachtige kas te kopen. Of een badkamer.

Verhuizen i.p.v. verbouwen.

Ik heb het volgens mij wel eerder verteld maar het was destijds helemaal niet de bedoeling om naar de boerderij te verhuizen. We hadden het prima naar onze zin in Steenwijk. En spraken eerder over het aanpakken van de badkamer en onze slaapkamer daar dan over verhuizen. Ik had in de slaapkamer zelfs het behang al van de muren getrokken. Na zo’n zeven jaar – we hadden ondertussen alle andere ruimtes al onder handen genomen – vonden we het ook wel tijd voor een eigen smaak badkamer. Waar iets meer variatie was dan alleen maar witte tegels en sanitair.thuis op nummer 14

Al had ik er wat voor gegeven dat onze huidige badkamer én toilet ‘alleen maar wit’ waren geweest. Wat zeker niet het geval is maar deze klus moest wachten, er stonden – vijf jaar geleden – belangrijkere ruimtes op de verbouwagenda.

Want wij vonden het belangrijk dat, voor we gingen verhuizen, in ieder geval de verdieping van de jeugd helemaal klaar was. Inclusief een eigen badderplek. Dus op de eerste verdieping creëerden we, van een kleine ruimte met alleen een wastafel, een fijne ‘hamam’ voor de jongens. thuis op nummer 14

Eindelijk dan.

Jawel, eindelijk dan! Het gaat nu echt gebeuren. Na vijf jaar badderen in de huidige badkamer gaat deze – én ook het toilet – eindelijk plaats maken voor één van onze keuze. Wat door corona een langdurig traject aan het worden is. Zoals we weten ging heel Nederland massaal aan het klussen of liet dat doen, wat zorgt voor lange wachttijden. Medio september stapten we voor de eerste keer de showroom binnen. Natuurlijk hadden we al heel wat voorwerk gedaan en wisten we wat we wel en niet wilden. Op een paar noodzakelijke aanpassingen na, kregen onze ideeën steeds meer vorm. Vervolgens moest er een check plaatsvinden op de plek van de verbouwing, beetje vervelend als de maten toch niet blijken te kloppen. De offerte bespreken, nog wat laatste dingen finetunen en je bent zo weer een paar maanden verder.

De afspraak om daadwerkelijk aan de slag te gaan staat ergens in april, gelukkig ben ik heel geduldig…

Tot slot.

Als je toch bezig bent met het vergelijken van rentes, kijk dan ook eens naar je lopende verzekeringen. Misschien ga je verbouwen of aanbouwen. Of je koopt één of ander duur kunstwerk, dan is het zeker verstandig om naar je inboedel te kijken. Wie weet kun je ook hier met een goedkope verzekering je maandlasten in mindering brengen … Alle beetjes helpen nietwaar!

Dit is een gesponsord blog.
Laatste foto van Pinterest, ontwerp badkamer Marcel Wanders.