Maandelijkse terugblik-en weetjesblog #2

Als je mij op Social Media volgt weet je dat ik van de natuur houdt, waarbij vogels wel een speciaal plekje innemen. Ik kan enorm genieten – lekker met een kop koffie – van het geflierefluit en hun capriolen. Ook binnen omring ik mij graag met vogels, in alle soorten, maten en van keramiek, stof of hout. Er staat al een mooie verzameling in onze vakkenkast waarvan de houten vogels in de meerderheid zijn. En dat is niet voor niets. Deze vogels ontstaan op de draaibank van Karim Eharruyen. Uit een blokje hout – duurzaam en het liefst van dichtbij – ontstaan de mooiste vogels als eenden en scholeksters. Doordat het kopje los op het lijfje ligt kun je de vogels iedere keer een andere uitdrukking geven. Ik vind ze echt prachtig. De vraag is daarom ook niet of maar wanneer de volgende vogel erbij komt. Oh ja, en welke?!

Met grote regelmaat vind je het verhaal van Karim in de media. Het laatste interview dat ik las stond in Landleven, als je wilt kun je het hier teruglezen.Vakkenkast thuisopnummer14

Wilde plannen, genieten van de natuur. (09-02-2021)

Wat een prachtige wereld was het, alles bedekt met een witte deken van sneeuw. Heel Nederland verkeerde massaal in wintersportstemming. Heerlijk naar buiten en er werd flink geschaatst. De poel in ons onlangs gestarte project ‘natuurland’ was ook getransformeerd tot een schaatsbaantje. Over het andere weiland, wat naast de boerderij ligt, komen ook regelmatig (soms de wildste) ideeën op tafel. Wat dacht je bijvoorbeeld van twee of misschien drie mooie tiny houses/stacaravans met dezelfde uitstraling als het achterhuis van de boerderij. Met natuurlijk voldoende ruimte eromheen én waar je als gast volop van de rust en de natuur kunt genieten. Geen verkeerde ideeën nietwaar? Wie weet worden ze ooit nog werkelijkheid maar erover fantaseren is ook best fijn.

HappySoaps, 100% plasticvrije cosmetica. (15-02-2021)

Ik schreef een blog over het testen van een deodorant en een shampoo bar met een speciale verpakking. Ik vertel je precies waarom dit, een blog over cosmetica, wel bij thuisopnummer14 past. Want als het gaat over een positieve bijdrage aan de natuur past het natuurlijk hartstikke goed. Met het weglaten van plastic verpakkingen bereik je dat al snel. En dat zorgt vervolgens weer voor een gezondere aardbol. Daarnaast moeten de producten natuurlijk nog wel hun werk doen. En dat doen ze zeker, ik was aangenaam verrast! Wil je mijn ervaringen lezen, dan kan dat hier.HappySoaps

Je maandlasten verlagen, dat wil jij toch ook? (18-02-2021)

Het gaat eindelijk gebeuren! Na vijf jaar badderen in de huidige badkamer gaat deze – én ook het toilet – eindelijk plaats maken voor één van onze keuze. We kijken er enorm naar uit.

Wist je dat je niet alleen bij de aankoop van een woning hypotheken kunt vergelijken? Het kan echt de moeite waard zijn om tussendoor een check te doen. Bijvoorbeeld omdat de rentes heel laag zijn, zoals nu. Door het overstappen zou je dat zomaar veel euro’s kunnen besparen in de maand. En wie wil dat nu niet. Wellicht kun je daarnaast zelfs financiële ruimte creëren om bijvoorbeeld de keuken een update te geven of eindelijk die prachtige kas te kopen. Of een nieuwe badkamer.

Dan nog even dit..!

Ben je net zoals mij en ga je gelijk in de remmen als je in een weiland een schaap op haar rug ziet liggen, fijn zo. Want uit zichzelf terugrollen lukt niet, en het dier overlijdt als het niet snel weer rechtop komt. Wil je haar helpen? Denk dan wel even aan de volgende punten.

  • Probeer het schaap niet van de buik op haar rug te rollen, er is dan kans op darm- en maagverdraaiingen.
  • Pak het dier vast achter de voorpoten.
  • Zet dan het schaap op haar kont.
  • Houd haar even in die positie, en laat haar bijkomen.
  • Zet het schaap vanuit de zitstand overeind, dus voorover en niet opzij!
  • Blijf erbij tot ze niet meer zwalkt of terugvalt.

natuur op thuisopnummer14
Fijne nieuwe maand!

2 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
3 jaren geleden

Dan kom ik vast een keertje logeren ;-)
Lijkt me super lastig, zwaar om zo’n beest weer op de poten te krijgen………