De dag beginnen met een lach.

collage slaapkamers thuisopnummer14

Zeggen we het niet allemaal zo nu en dan tegen elkaar? Dat de tijd zo snel gaat! Eind 2015 verhuisden we naar de boerderij, dit jaar wonen we hier alweer zes jaar. En we zijn nog zeker niet klaar met de boerderij – binnen en buiten – naar ons zin te maken. Ons plan is om dit jaar een aantal grote klussen af te vinken. Daar kijk ik ontzettend naar uit. Zoals het vaak gaat als je met één klus van start gaat, er volgt al snel een volgende. Want ach, als we hier nu toch bezig zijn kunnen we dat ook best nog even meenemen. Dat ‘overkomt’ met ook regelmatig met schoonmaken. Dan begin ik met één lade of kast en voor ik het weet heb ik alles eruit gehaald. En lijkt het eerder op een ontplofte bom dan op een opgeruimde lade of kast. Natuurlijk komt het altijd weer goed.

Een mooi moment om..

Een verhuizing is – althans dat vind ik – ook een mooi moment om het een en ander te vervangen. Niet als je iedere twee jaar verhuist want dan wordt het wel een hele dure aangelegenheid, en duurzaam is het ook zeker niet. Maar stel dat je zo’n beetje alle plaids al over de bank hebt liggen om de kale plekken te verstoppen, kan een verhuizing een goed moment zijn om hem te vervangen. En een bed of alleen het matras is ook perfect om dan te vervangen. Sowieso is de levensduur van een matras ergens tussen de 5 – 10 jaar. Los van het ligcomfort, je nachtrust gaat er op een oud matras bepaald niet op vooruit. Net zoals het functioneren van je spieren en gewrichten, en dan heb ik het nog niet eens over de hygiëne gehad.

Nu ik dit allemaal terug lees bedenk ik me dat onze slaapkamer hoognodig een make-over nodig heeft, en zeker een nieuw bed! Ik denk dat er wel een grote klus op de agenda staat waardoor dit een hele logische volgende stap blijkt ;-)Masterbedroom thuisopnummer14

De jongens.

Stijn zijn slaapkamer is als laatste onder handen genomen. In augustus 2019 is voor de derde én laatste keer zijn kamer van studieproof naar tienerkamer 2.0 naar slaapkamer voor een jong volwassene verbouwd. Omdat hij enige tijd daarvoor letterlijk uit zijn (al eerder verlengde) twijfelaar was gegroeid – en slapen op een matras op de grond is maar even leuk – kreeg hij ook een heel nieuw bed. Natuurlijk met een matras en matrasbeschermer, een nieuw dekbed en twee hoofdkussens want één kussen op zo’n groot bed staat nergens naar. En om het plaatje compleet te maken, nog een mooi dekbedovertrek met zijn favoriete huisdier er op.Slaapkamer Stijn thuisopnummer14

Zo pas je het ene jaar de slaapkamer van de jongste aan op nog een aantal jaren thuis wonen en zet de oudste een jaar later de volgende stap in zijn leven en verhuist. Oktober vorig jaar nam Quint zijn intrek in een super leuk huis in Zwolle. Hij heeft er even op moeten wachten maar zijn geduld is beloond. Geen nachtelijke ritjes meer van zijn werk – in Zwolle – naar Wateren maar binnen tien minuten weer thuis zijn. Hoe fijn is dat. Het zorgt in ieder geval voor heel wat meer nachtrust voor ons allemaal. En weten we zeker dat we de dag beginnen met een glimlach!Slaapkamer Quint thuisopnummer14

Tja en dan blijft er een enigszins verlaten kamer over, één die vraagt om een paar kleine aanpassingen. Niet te veel hoor maar wellicht een wandje schilderen? Natuurlijk niet de roze kleur van de vloer in mijn werkkamer, het blijft tenslotte wel Quint zijn kamer hè?

Dit is een gesponsord blog.