Voorjaarshanger met viooltjes.

Voorjaarshanger met viooltjes.

Voor een instant voorjaarsgevoel maakte ik deze voorjaarshanger met viooltjes. Helemaal niet ingewikkeld om te maken en echt zo klaar. Ik gebruikte dus viooltjes maar kan natuurlijk net zo goed met sneeuwklokjes, narcisjes of kievitsbloemen. Het is alleen wel handig dat het plantje niet te groot en hoog is als je ze aan een tak wil hangen. Mijn tak – gekregen van mijn moeder – komt van een krulhazelaar, heb je die nu niet gebruik dan bijvoorbeeld een berkentak, hoepel of een grote houten borduurring.Voorjaarshanger met viooltjes.Voorjaarshanger met viooltjes.

Voor de hanger heb je nodig.

  • plantjes naar keuze
  • plaatmos
  • ijzer- of wikkeldraad

Hoe ga je te werk.

  • Haal de plantjes uit de potjes, als er een dikke kluit aan zit ongeveer de helft verwijderen. Probeer wel zoveel mogelijk wortels te laten zitten. Het plaatmos maak je dunner door voorzichtig van de onderkant zand, takjes etc te verwijderen.
  • Vorm met je handen het kluitje in model en vouw hier een deel van het mos omheen. Nu pak je het wikkeldraad, ik vind het zelf handig om het draad gelijk in elkaar te draaien en van daaruit om het mos te wikkelen. Zorg dat je de losse stukjes mos zo vast maakt.
  • Omdat je ze op wilt hangen is het handig – en het staat ook het mooist – om te eindigen aan de achterkant. Hier draai je het draad twee keer om het ijzerdraad waar je begonnen bent om het mos stevig vast te zetten. Laat zoveel draad over zodat  je voorjaarshanger goed op te kunnen hangen.
  • Met een plantenspuit houd je het mos vochtig zodat de plantjes niet uitdrogen. En na de bloei kunnen de plantjes natuurlijk in de tuin gezet worden.

Voorjaarshanger met viooltjes.
Om het voorjaarsgevoel compleet te maken stopte ik nog een paar lege kwarteleitjes tussen de takken. Een leuke en makkelijke Do It Yourself met een prachtig resultaat. Als je er nu ook mee aan de slag gaat, laat je me dat dan hieronder weten? Vind ik leuk! Ben je ook regelmatig op Social Media te vinden en deel je daar jouw voorjaarshanger, vind ik het nog leuker als je de hashtag #voorjaarshanger gebruikt. Ik kijk uit naar jullie creaties!Voorjaarshanger met viooltjes.

2 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
3 jaren geleden

Dat ziet er mooi en vrolijk uit Gertrud! XxX