Maandelijkse terugblik-en weetjesblog #3

Foto collage thuis op nummer 14 - Maandelijks terugblik-en weetjesblog #3

In de laatste EigenHuis&Interieur van 2020 las ik het interview met de Amerikaan Max Lipsey.
Of eigenlijk zag ik vooral de bank waar hij op zat. Deze bank heet Woven Bench en bestaat uit een vlechtwerk van brede stalen strips, elk bekleed met gekleurde wollen Kvadrat-stof. En hij maakt niet alleen banken met de brede metalen strips maar ook stoelen, genaamd de ‘Woven Chair’. Zijn liefde voor staal begon met zijn liefde voor fietsen. Dat fietsen zorgde ervoor dat hij in 2004 naar Eindhoven kwam om aan de Design Academy Eindhoven te studeren. En hij een jaar later zelfs naar Nederland emigreerde. Aanpassen ging soepel, de school was al redelijk internationaal, fietsen deed hij al en Nederlands spreken had hij ook snel onder de knie. Hij heeft inmiddels in Nederland zijn plek gevonden.Max Lipsey - Maandelijks terugblik-en weetjesblog #3

Ik droom in ieder geval nog even verder over de Woven Bench, groot of klein. En vind ik de ‘zachte’ stalen schalen ook prachtig, in het groen dan graag. Of de Branch Hooks, en tegen de Hammer Chair zeg ik ook geen nee. Afijn, neem vooral een kijkje op zijn site zodat je zelf kunt zien wat voor prachtig werk hij maakt.Max Lipsey - Maandelijks terugblik-en weetjesblog #3
De foto’s komen van de site van Max Lipsey.

Zuurstoktruffels met room en koekkruim.

We begonnen Maart gelijk goed met een lekker recept voor zuurstoktruffels, uit het Kerst kookboek van Donna Hay. Omdat ik nog een stuk of tien gebroken zuurstokken over had en ik toen aan dit recept dacht. En geloof mij, deze truffels zijn zeker niet alleen lekker met Kerst! Ze smaken een beetje naar after eight en in plaats van de zuurstokken kun je er natuurlijk – als je ze nu wilt maken – ook spikkels of iets dergelijks over heen strooien.Zuurstoktruffels - Maandelijks terugblik-en weetjesblog #3

Voor de foto’s gebruikte ik het prachtige boek ‘Flower Happiness’ van Annemarije, hier vind je heel veel tips en trics voor het starten van een bloementuin. Het feestje op mijn theemok zijn de kleurrijke designs van Steam Waverz. Je geniet meermaals van de fijn geïllustreerde tekeningen
want Steam Wavers zijn herbruikbaar. Beide kreeg ik toegestuurd.

De dag beginnen met een lach.

Dit blog schreef ik in opdracht voor Smulderstextiel.nl, dus zette ik onze slaapkamers in het zonnetje.

“Stijn zijn slaapkamer is als laatste onder handen genomen. In augustus 2019 is voor de derde én laatste keer zijn kamer van studieproof naar tienerkamer 2.0 naar slaapkamer voor een jong volwassene verbouwd.
Zo pas je het ene jaar de slaapkamer van de jongste aan op nog een aantal jaren thuis wonen en zet de oudste een jaar later de volgende stap in zijn leven en verhuist. Geen nachtelijke ritjes meer van zijn werk – in Zwolle – naar Wateren maar binnen tien minuten weer thuis zijn. Hoe fijn is dat. Het zorgt in ieder geval voor heel wat meer nachtrust voor ons allemaal.
En weten we zeker dat we de dag beginnen met een glimlach!”Slaapkamers thuisopnummer14 - Maandelijks terugblik-en weetjesblog #3

Voorjaarshanger met viooltjes.

En wat hebben we er naar uit gekeken, de lente! Voor een instant voorjaarsgevoel maakte ik een voorjaarshanger met viooltjes. Helemaal niet ingewikkeld om te maken en echt zo klaar. Ik gebruikte dus viooltjes maar kan natuurlijk net zo goed met sneeuwklokjes, kievietsbloemen of narcisjes. Het is alleen wel handig dat het plantje niet te groot en hoog is als je ze aan een tak wil hangen. Mijn tak – gekregen van mijn moeder – komt van een krulhazelaar, heb je die nu niet gebruik dan bijvoorbeeld een berkentak, hoepel of een grote houten borduurring.Voorjaarshanger met violen - Maandelijks terugblik-en weetjesblog #3

Lentebrood met zalm en ei.

Nu we toch in de lentesfeer zitten, dit recept wat ik in april 2018 online zette is er perfect voor. Of wat dacht je voor op de Paastafel! Zalm met ei in bladerdeeg, klinkt goed hé en zo smaakt het zeker. Fijn ook dat het recept niet al te ingewikkeld is maar er wel prachtig uitziet. Wat ons betreft valt hij zeker in de categorie .. voor herhaling vatbaar!Lentebrood met zalm en ei - Maandelijks terugblik-en weetjesblog #3

Vogels doorvoeren.

Volgens mij worden de vogels, door velen van ons, in de winter al hartstikke goed bijgevoerd. Maar wist je dat je na de winter ook gerust bij mag blijven voeren, natuurlijk wel met mate. Als de vogels eieren leggen en daarna de jongen hebben, kunnen ze best wel iets extra’s gebruiken. Datzelfde geldt ook voor later in de zomer als ze ruien. Meestal vinden ze zelf voldoende voedsel maar met slecht weer kunnen ze onze hulp goed gebruiken. Hier, en dat is op de site van de Vogelbescherming, lees je precies met welk voer je welke vogel een groot plezier doet.Vogels doorvoeren - Maandelijks terugblik-en weetjesblog #3

Dan nog even dit..!

Met het gevaar dat jullie nu massaal naar Drenthe komen..
Maar toch wil ik je de mogelijkheid geven om op avontuur te gaan in “de Nederlandse wildernis van Drenthe”. Want uiteraard gun ik iedereen de geweldige ervaring van slapen onder een overweldigende sterrenhemel – Drenthe is één van de gebieden in Nederland met de minste lichtvervuiling – om vervolgens in absolute stilte wakker te worden. Hoe je dat voor elkaar krijgt, vraag je je nu af? Simpel door het boeken van een cabine via Cabiner.com. Het idee hiervoor ontstond in 2014 als Sander en Vincent – met een groepje vrienden – een trektocht in Noorwegen maken. Het gevoel wat ze daar krijgen willen ze delen. De missie van Cabiner is het verbinden van mens en natuur. En dat lukt zeker in de cabins 1, 2, 3 en 7 die midden in het hart van Drenthe liggen.Cabiner.com - Maandelijks terugblik-en weetjesblog #3

Er zijn twee manieren om bij je cabin te komen, via een lange of een korte wandelroute! Inderdaad alleen te voet te bereiken, je bent even helemaal weg van de bewoonde wereld. Voor meer informatie én om te boeken natuurlijk ga je naar de site van cabiner.com.
De foto’s komen van de site van cabiner.com.

Fijne nieuwe maand!