Hoera, een nieuwe badkamer #1

Onze badkamer gaat binnenkort vervangen worden. HOERA! Één van de grote klussen die we dit jaar gaan (laten) aanpakken. Ik vertelde er al eerder over. Nu kan een badkamer uitzoeken nog best een hele uitdaging zijn. Want als je je gaat oriënteren in een showroom komt er zo veel informatie op je af. Daarom is het fijn om van te voren goed met elkaar af te spreken wat je graag in je badkamer terug wilt zien. Wat betekent dat er heel wat vooronderzoek aan vooraf gaat. Bij ons gaat dat ongeveer op de volgende manier, en niet alleen bij badkamers trouwens! Ik heb in mijn hoofd al een vergevorderd plaatje hoe onze badkamer eruit ‘moet’ komen te zien. Door het lezen van (badkamer) magazine’s en het verzamelen van ideeën op Pinterest. Zo nu en kom ik met een paar ideeën, waar ik dan een positieve of een negatieve reactie op krijg.

Want geloof mij, ik kan hoog of laag springen maar als Johan het niet aanstaat gaat het feest niet door! Had je niet gedacht hé?

Hoe het nu (nog) is.

Volgens mij heb ik nog niet eerder beelden van onze huidige badkamer laten zien. Daar is een simpele verklaring voor, ik vind hem niet mooi. Ook al zit alles er in want een vrijstaande douche, meer dan voldoende kastruimte en een wastafelmeubel met dubbele wasbak, én ook nog een bad. Helaas voor ons allemaal te klein, als we willen liggen is er altijd één kant koud ;-) Waarschijnlijk was de badkamer zo’n dertig jaar geleden helemaal hip en natuurlijk vindt ook niet iedereen hetzelfde mooi. Maar ik ben al blij als in ieder geval dat randje verdwenen is, wat ook nog gewoon in het toilet zit he! Fijn voor mij dat het toilet dezelfde metamorfose krijgt als de badkamer.

En zo blijkt maar weer, een badkamer (en toilet) is heel persoonlijk. Want kies je ervoor om echt jouw smaak door te voeren, als die bijvoorbeeld heel kleurrijk is. Of ga je toch op safe en kies je neutrale kleuren en maak je het persoonlijk door accessoires.

Wat wel en wat niet.

Ik moet zeggen dat Johan en ik het eigenlijk altijd wel eens zijn, we hebben over het algemeen – gelukkig maar – dezelfde smaak. Maar deze keer moest er toch echt een compromis gesloten worden. Ik had namelijk best wat meer kleur willen zien, of in ieder geval een mooie eyecatcher. Bijvoorbeeld dat het badkamermeubel met waskom een gekleurde kraan zou hebben. Of juist de waskom in een kleur, een wand met gekleurde tegeltjes of een grote afbeelding.

Maar geen van deze ideeën heeft het gehaald! Uiteindelijk is het mij wel gelukt om een pracht van een eyecatcher te vinden maar dat zie je in een later blog. Waar we het wel snel over eens waren, dat er geen bad terug komt in de nieuwe badkamer. Naast dat het beter voor het milieu is, hebben wij liever een douche met wat meer luxe én een tweede toilet.

Hout in de badkamer stond ook op ons gezamenlijke lijstje, of dat nu een houten badkamermeubel is geworden of iets anders houd ik nog even geheim. Net zoals onze uiteindelijke keuze wat tegels, douche, toilet en kranen betreft. Kortom wordt vervolgd!

Dit is een gesponsord blog.
Foto’s voor de moodboards 1 + 3 + 4 komen van Pinterest.

2 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
3 jaren geleden

Ben benieuwd . Gaat vast en zeker prachtig worden!