Maandelijkse terugblik-en weetjesblog #4

Collage foto's thuisopnummer14

Ondanks de fijne dingen die deze maand van start gingen, waarvan sommige zelfs al afgerond, was de start beslist niet fijn. April werd ineens de maand waarin we afscheid moesten nemen van ons allerliefste vriendje. Dus natuurlijk begin ik dit blog met onze Zuna, want wat missen we hem enorm.Onze Zuna..

Kwarkbollen met krenten en rozijnen.

Vorig jaar maakte ik met Pasen deze heerlijke kwarkbollen met krenten en rozijnen. Dit jaar geen uitgebreid paasontbijt, maar hebben we wel heerlijk gegourmet. En deze kwarkbollen kunnen natuurlijk altijd, het recept vind je hier!Kwarkbollen met krenten en rozijnen uit de keuken van thuisopnummer14

Hoera, een nieuwe badkamer.

Schreef ik begin april in dit blog, op dit moment zijn we al een paar dagen aan het stofhappen en wilde ik maar dat ik oordoppen had. Wat een verschil als je verbouwt terwijl je er woont of dat je aan het eind van de klusdag weer richting een schoon huis kunt. Zoals ik jaren geleden deed tijdens de grote verbouwing. Maar goed, we houden onszelf het eindresultaat voor ogen en gelukkig is het einde wat geluidsoverlast betreft bijna voorbij. Ik ben ook reuze benieuwd of al onze ideeën in werkelijkheid net zo mooi worden als in ons hoofd. Wordt zeker vervolgd.Badkamerverbouwing thuisopnummer14

Een keuken om blij van te worden

Meer en meer wordt onze woonkeuken een keuken om blij van te worden. Het blijft leuk om terug te kijken hoe het er eerst uit zag en wat we allemaal gedaan hebben. Er zijn nog een paar dingetjes om aan te passen maar dan zijn we (ik) daar toch echt uit geklust. En dat is best een fijn vooruitzicht.Keuken om blij van te worden, thuisopnummer14

Landelijke afrastering met schapenhek en schutting.

Omdat het het kuikenseizoen weer rap dichterbij kwam – onze dames gaven het al enige tijd aan – werd het tijd voor het betere hek-en sluitwerk. Alles om de kippen nog beter te beschermen. Dus haalden we het oude, lage hek weg en kwam er een hoger kastanjehouten hek voor in de plaats. Mooi aansluitend bij het schapenhek wat er alweer een paar jaar staat en inmiddels een mooie vergrijsde look heeft gekregen. Met tussendoor hogere palen om stevig gaas aan te bevestigen. Als laatste is het de bedoeling om bovenlangs sterke netten te spannen zodat de roofvogels geen kans meer hebben. Dit hebben we twee jaar geleden ook zo gedaan aan de achterkant van de stal, waar de kippen in- en uitgaan. Met ruimte voor de kleinere vogels om weg te vliegen.landelijke erfafscheiding thuisopnummer14

Liefde voor kleur.

Alweer een jaar geleden dat ik de vloer in mijn werkkamer roze schilderde. Iedere keer als ik de schuifdeur open doe, word ik er weer blij van. Wat maar aangeeft dat het een goede keuze was.
Vorige week was ik ook druk in de weer met roller en kwast, wel met een andere kleur hoor. Zo langzamerhand zijn een nog weinig witte muren in ons huis, de liefde voor kleur wint het toch!roze vloer in mijn werkkamer

Fijne nieuwe maand!

2 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
3 jaren geleden

Oh wat verdrietig nieuws Gertrud. Wat een gemis moet dat zijn……..
Veel succes met het verbouwen van de badkamer, gaat vast en zeker mooi worden. Fijn weekend daar XxX