Onze geweldige garage make-over.

Barnhouse @ thuisopnummer14

Dat wij fan zijn van zwarte planken op de boerderij is geen geheim. Wij vinden het ook echt bij de boerderij passen en houden van de uitstraling die dat geeft. En in ons geval camoufleerden de planken mooi de rode stenen eronder. Nu had ik in ons eerste jaar hier de rode stenen van de garage en stal al grijs geschilderd. Wat al een hele verbetering was. Maar toch had het, wat ons betreft, nog niet dezelfde uitstraling als het gepotdekselde achterhuis. Dus toen wij zo’n twee jaar geleden buiten zaten en tegen de, al wat vaal geworden muur van onze garage aan keken, namen we ter plekke een besluit. Ook de garage gaan we een zelfde ‘planken’ behandeling geven. En zo startte onze geweldige garage make-over, die iets langer duurde dan we in eerste instantie bedacht hadden. Maar wel met een prachtig resultaat!

Het begin.

Zowel de boerderij, de garage en de stal zijn destijds gebouwd met een zelfde soort rode baksteen. Dat we daar wat aan gingen doen stond al snel vast, al zou dat wel in etappes gaan. De garage, stal en ook onder de overkapping ging ik eerst te lijf met grijze muurverf, speciaal voor buiten natuurlijk. Grappig detail is dat ik de eerste muur precies vijf jaar geleden schilderde, en zoals je ziet scheen de zon toen wel. Al met al was het nog een flinke klus. En daar in de nok bij de garage best hoog ook, zo balancerend op de trap met een emmer en roller in de hand. Maar alles voor het resultaat nietwaar en wat een verschil maakt een kleur dan. Dit paste heel wat beter bij ons. Zo konden we wel een paar jaar verder, zeker met wat groene aankleding zoals klimhortensia en stokroos.

Een paar jaar verder.

De tijd gaat snel en we zijn alweer een paar jaar verder wanneer we op dat punt van hierboven belanden. Het is de zomer van 2019 als we het besluit nemen om de garage van planken te voorzien. Met één verschil, de planken gaan niet horizontaal – zoals het gepotdekselde achterhuis – maar verticaal op de garage. Johan tikt via een veilingsite een partij hele lange planken op de kop, die vervolgens wel in Hardenberg opgehaald moeten worden, maar goed. Om de planken mooi gelijk op de muur te krijgen, maakte Johan daar eerst een regelwerk op. Wij gebruikten daar vuren balken of latten voor die met slagpluggen in de muur bevestigd zijn. Alles op dezelfde afstand voor een mooi eindresultaat, een goede voorbereiding is immers het halve werk! Aan het eind van de zomervakantie hebben we de rechterkant van de garage klaar, inclusief vers geschilderde kozijnen en nieuwe luiken bovenin.

Zomer 2020 & Voorjaar 2021.

Het duurt tot de volgende zomervakantie voor we verder gaan met de voorkant. Vergis je niet in de prijs van de planken en met vijf stuks redden we het niet. Ook zijn de bogen boven de garagedeuren een flinke uitdaging, het duurt tot dit voorjaar voor de ronding er naar tevredenheid in zit. Maar dan heeft Johan ook de vaart er in en voorziet de hele linkerkant van planken. De deur wordt geschuurd en in de lak gezet en Johan plaatst een ander raam, met dubbel glas. Zo’n zelfde raam komt ook aan de zijkant, de kant van het weiland. Natuurlijk kregen deze beide ramen ook een nieuwe laag lak. De garagedeuren werden door een professional geschilderd. Verder zijn er gelukkig geen ingrijpende verbouwingen aan de garage te doen. We hebben geen betonblok of T profiel nodig al moesten we wel op zoek naar goed bevestigingsmateriaal voor de nieuwe luiken.Barnhouse @ thuisopnummer14

Ja, want ook de luiken die Johan vorig jaar maakte worden vervangen. We kregen namelijk de deuren uit het nieuwe huis van zwager en schoonzus, mooie deuren van hard hout. En het lukte precies om uit deze deuren twee prachtige nieuwe luiken te zagen. Afgelopen weekend kregen ze een aantal lagen lak en als ook het kozijn daar geschilderd is, kunnen ze opgehangen worden. De vorig jaar gemaakte luiken krijgen een nieuwe plek in de stal, bij de kippen.

Nu had ik natuurlijk ook graag foto’s van de voor- en zijkant willen laten zien maar helaas, een container met troep uit de badkamer is niet echt een fraai beeld. Maar je weet, wat in het vat zit!

Dit is een gesponsord blog.

2 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
3 jaren geleden

Het resultaat is echt prachtig!!!!