Luchtige biscuitrol met citroenroom en frambozen.

Luchtige biscuitrol met citroenroom en frambozen.

Deze biscuitrol met citroenroom en frambozen stond al even op mijn lijstje om te maken. En dit weekend was toch wel het perfecte moment voor dit feestelijke gebak. Zaterdag hebben we namelijk voor de eerste keer van onze nieuwe badkamer/douche gebruik mogen maken. Alle reden dus voor een flinke plak van dit goedgevulde luchtige gebak. Heerlijk romig door de mascarpone maar ook fris en fruitig door de verse frambozen. En omdat het nog net mei is – je weet, in mei leggen alle vogeltjes een ei – heb ik de biscuitrol, naast de verse frambozen ook versierd met chocolade eitjes.

Ingrediënten en keukenspullen.

 • 1 citroen (schoongeboend)
 • 4 eieren
 • 230 gram fijne kristalsuiker
 • 8 gram vanillesuiker (kan een zakje maar ik maak ze zelf)
 • 90 gram bloem
 • 30 gram maizena
 • 1/4 theelepel zout
 • 250 milliliter mascarpone
 • 250 milliliter slagroom
 • 350 gram frambozen
 • bakpapier
 • hand- en staafmixer
 • spuitzak met gekartelde spuitmond

Bereiden.

Als eerste rasp je de schil van de citroen. Dan klop je de eieren met 120 gram kristalsuiker en de vanillesuiker met de mixer in 8 minuten licht en luchtig. Het mengsel is dan verdubbeld in volume. Nu verwarm je de oven voor op 175 graden. Waarna je de de bloem met de maizena, het zout en de helft van de citroenrasp mengt. Dit bloem-maizenamengsel schep je met luchtige bewegingen door het suiker-eimengsel tot alles net is gemengd. Giet het beslag op een met bakpapier beklede bakplaat van 30 x 40 centimeter. Gebruik de bolle kant van een lepel om het gelijkmatig te verdelen. Je bakt het biscuit in het midden van de oven in 10-12 minuten gaar en lichtbruin. Neem het uit de oven en laat het onder een schone theedoek in 30 minuten helemaal afkoelen.Luchtige biscuitrol met citroenroom en frambozen.

Voor de vulling klop je de mascarpone met 50 milliliter slagroom en 50 gram kristalsuiker met de mixer in 1 minuut luchtig. Pureer 125 gram frambozen met de staafmixer tot een puree en schep dit door de opgeklopte mascarpone. Bewaar de vulling tot gebruik in de koelkast. Ondertussen is de biscuit afgekoeld. Je legt een vel bakpapier op het werkblad, hier stort je het biscuit op waarna je voorzicht het bakpapier verwijderd. Indien nodig snijd je het biscuit rondom netjes bij. Nu smeer je het biscuit in met de roze room, maar niet helemaal tot de rand. Plet 125 gram frambozen en verdeel ze over de room.

Afronden.

Om het biscuit mooi op te rollen gebruik je het bakpapier. Zorg ervoor dat je het niet te strak oprolt, de vulling moet er niet uit komen. Het bakpapier gebruik je vervolgens ook om de rol op een bord over te hevelen. Ook nu indien nodig de beide uiteinden bijsnijden. Klop de rest van de slagroom, samen met de overgebleven suiker en het citroensap helemaal stijf. Dit schep je in de spuitzak waarna je de room zigzaggend op de biscuitrol spuit. Als laatste versier je de rol met de laatste frambozen en chocolade eitjes. Voor een groen accent kun je er nog muntblaadjes bij op doen.Luchtige biscuitrol met citroenroom en frambozen.

Bon Appétit …!