maandelijkse terugblik- en weetjesblog #8

Al kan ik het voor deze keer beter het twee maandelijkse terugblik- en weetjesblog noemen. Want wat bleef het hier de afgelopen maanden stil. Wat zeker niet betekent dat er hier niks gedaan en/of gebeurd is. Het tegenovergestelde kan ik wel zeggen. Projecten die we uitbesteden maar ook een aantal die we zelf op ons namen. Door de levertijden die tegenwoordig op veel materiaal zit, kunnen we nog niet alles afronden. Zo maken we al lang enthousiast gebruik van onze nieuwe badkamer maar wachten we nog steeds op de deuren. En ook aan hout komen is een hele uitdaging. Gelukkig hadden we een poos geleden genoeg ingekocht om de garage af te kunnen maken en om met een volgende klus te beginnen.maandelijkse terugblik- en weetjesblog #8

Los van de levertijden hebben ook de professionals het hartstikke druk en zijn ook hier de wachttijden enorm. Dus ik hoop maar dat we onze geplande projecten dit jaar allemaal af kunnen ronden. Er staan er namelijk nog een aantal op de agenda!

Er was ook tijd voor ontspanning.

Nu hebben we de afgelopen periode zeker niet alleen in werkkleding rond gelopen hoor. Het lukte ons ook om af en toe de boel de boel te laten en flink te genieten. Wat dacht je bijvoorbeeld van deze? Op een heerlijke zomerse dag een gouden bruiloft vieren. Eerst een rondvaart op de Vecht, met aansluitend een heerlijke bbq op een prachtige plek in Ommen. Alles met een stralende zon en in goed gezelschap.

De liefde vieren.

De linkerfoto is gemaakt door Gerkina Doze. De rechterfoto komt van de site van Ludiek Havelte.

Ik ging natuurlijk met mijn moeder naar de tuinen van Appeltern. Met meer dan 200 voorbeeldtuinen stond dit grootste tuininspiratiepark van Nederland al een poos op mijn ’to see’ lijstje. Als je er nog nooit bent geweest en je hebt plannen voor het aanpakken van de tuin, is een bezoek aan dit park zeker een aanrader.Tuinen van Appeltern, heel veel tuininspiratie.
Uit eten is, wat ons betreft altijd een feestje, zeker bij Ludiek in Havelte. In onze vakantie hebben we daar ook heerlijk geborreld en geloof ons, ze hebben een fantastische borrelplank.

maandelijkse terugblik- en weetjesblog #8

Linkerafbeeldingen komen van de site van Shakespeare. Rechter foto maakte ik voor de voorstelling.

Nog een aanrader is een theateravond in de buitenlucht, bij een theater wat dit jaar al 75 jaar bestaat. Na een paar jaar geleden onze eerste voorstelling te hebben bijgewoond, is dit zeker een jaarlijks terugkomend zomeruitje. Zelfs de harde banken nemen we voor lief. Sinds die eerste keer snappen wij dan ook waarom iedereen kussens en tassen vol lekkers mee sleept. Ook fijn dat de weergoden ons nog iedere bijgewoonde voorstelling goed gezind zijn. De sfeer is geweldig en de voorstellingen zijn hilarisch en van hoog niveau! Ik snap wel dat de Koninklijke familie al zoveel jaren gecharmeerd is van dit theater en zijn voorstellingen. Ik heb het natuurlijk over het Shakespeare Theater in Diever.

De kaartverkoop gaat altijd als een malle, zijn ze uitverkocht, probeer het dan nog op de avond van de voorstelling bij de kassa. Ook daar geen geluk dan of zit je toch liever thuis op de bank, is er de mogelijkheid om via livestream mee te kijken. Alle informatie is op de site terug te lezen.

Rondom de boerderij.

De rupsen – en dus ook de vlinders – weten onze tuin goed te vinden. Het ene bezoek vind ik dan net wat leuker dan het andere. Zo ontdekte ik in een paar van onze kardinaalsmutsen allemaal webben. Dat bleek een massaal bezoek van de – je raadt het al – kardinaalsmutsstippelmot. Ik las dat ze een hele struik leeg kunnen vreten maar dat viel hier gelukkig nog mee. Helaas kreeg ook dit jaar onze eikenboom weer bezoek van de eikenprocessierups, de nesten waar we bij konden hebben we weer behandeld. Maar liever had ik dat ze wegbleven..maandelijkse terugblik- en weetjesblog #8

In de kippenren – die we tegenwoordig door het dichtmaken van de bovenkant nu ook wel de circustent noemen – kwamen nieuwe bewoners. Weinig kuikens dit jaar, er zit zeker wat in de lucht want ook de bloemen, planten en groenten deden het de vorige jaren beter. Ik plukte afgelopen weekend pas mijn eerste dahlia’s, met recht laatbloeiers. Maar onze nieuwe pruimenboom liet zich wel van zijn goede kant zien, net geen kilo maar wat waren ze lekker.maandelijkse terugblik- en weetjesblog #8

In het land, achter de boerderij zitten ontzettend veel naaktslakken maar de dieren die naast de boerderij onze bloemknoppen op peuzelen lopen op vier poten.. Vooral de verse knoppen van de Gaura en cosmea zijn favoriet, met af en toe een knop van de Verbena voor de afwisseling.

Fijne nieuwe maand!

6 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
2 jaren geleden

Wat een mooi overzicht, zie zo veel inspiratie. Mooi weekend. Groetjes Marion

2 jaren geleden

Gezellig je weer te lezen Gertrud! Het was een fijne zomer zo te zien :-)

2 jaren geleden

Oh Gertrud, als ik die rupsen zie krijg ik de kriebels! Verder alleen maar mooie dingen. Je schuur! het is een plaatje! ben benieuwd naar de badkamer. Bij ons is de tuin ook beduidend minder. Weinig bloemen, veel slakken idd. Rustig aan met bloggen he, doe ik ook! haha… Lieve groetjes, Stephanie