DahliaWalhalla op de FamFlowerFarm.

DahliaWalhalla op de FamFlowerFarm.

Twee jaar lang heeft het geduurd voor ik mij weer in het dahliawalhalla op de FamFlowerFarm bevond. En het was zo fijn dat het weer zover was, dat zelfs de regen de pret niet mocht drukken. Ook al is het weer even geleden, deze bloemendate vond nl. 9 september plaats, een blog over dahlia’s kan altijd nietwaar?! Zeker als het buiten stormachtig weer is. Daarnaast is het zonde om al mijn gemaakte foto’s ongebruikt te laten. Op de foto’s zie je donkere luchten en natte koppies van de dahlia’s, een teken dat het deze keer meer regende dan droog was. Dus werd er dankbaar gebruik gemaakt van de gezellig ingerichte tent met warme koffie en thee. En de prachtig opgemaakte petit fours, die voor ze werden verorberd, natuurlijk eerst gefotografeerd moesten worden.

Liefde voor dahlia’s.

Die liefde kwam echt tot bloei tijdens mijn eerste bezoek aan de Fam Flower Farm. Zoals je weet heb ik er al meerdere blogs over geschreven. Wat maar weer handig blijkt want makkelijk terugzoeken zo. Mijn eerste kennismaking was 2 september 2017, wat betekent dat deze laatste keer dus gewoon een jubileum was! Ook iedere keer weer leuk is het ontmoeten van mede dahliafans, een aantal dus ook al 5 jaar. Met als kers op de taart de uitnodiging voor de lancering van het prachtige Koffietafelboek, Liefde voor Dahlia’s. Als je een dahliafan bent is dit boek een aanrader! Bomvol met alle facetten van de dahlia – van de geschiedenis tot de duurzame kweek, van veredeling tot de passie, geïllustreerd met kleurrijke, liefdevolle en sensationele foto’s! Een mooie samenwerking tussen Linda & Marlies en Katja van Dailygreenspiration.nl

 

Uit de grond of toch laten zitten?

Mijn jaarlijkse dilemma, kan ik gerust zeggen. Toch heb ik ook dit jaar de knollen in mijn dahliapluktuin weer in de grond laten zitten. Wel met het idee om ze de volgende keer eruit te halen als blijkt dat er teveel rot zijn. De dahlia’s die in een moestuinbak in de moestuin staan heb ik er wel uitgehaald. Prachtige grote knollen waren dat geworden. Maar bij de laatste controle, deze week zaten er helaas een aantal rotte bij. Je snapt dat ik mij nu toch wel even achter mijn oren krap of ik ze niet beter in de grond had kunnen laten zitten. De rotte heb ik verwijderd en de gezonde nog maar eens extra goed ingepakt. Afijn, afwachten maar. Natuurlijk heb ik ook dit jaar de nieuwe bestelling begin januari al gedaan, mijn pluktuin is nog niet vol hoor. En anders vergroten we gewoon, want je kunt nooit te veel dahlia’s hebben.