Uit de keuken van thuisopnummer14

thuis op nummer 14 - uit de keuken van thuisopnummer14
Kerstvakantie ’17/’18, de vakantie waarbij ik dagen de eettafel bezet hield omdat het nu toch echt de spuigaten, nou ja .. de keukenla, uitliep.
Deze la (en het is geen kleintje hoor) kon haast niet meer open en dicht door alle uitgescheurde recepten, jaargangen aan Delicious-èn Jamie magazine’s, verscheidene allerhande’s en ook nog wat kookboeken die ik er na de verhuizing (eind 2015-begin 2016) verzameld had.

Felgekleurde bladwijzers tussen de magazine’s omdat ik daar tijdens het doorbladeren, lekkere recepten had gezien. Ondertussen wist ik al lang niet meer wat voor recepten dat dan waren en helemaal niet meer in welk magazine ik ze kon vinden, zonde nietwaar! Hier moest dus verandering in komen en ook mijn ‘receptenmap’ kon wel een flinke opfrisbeurt gebruiken. Recepten die er nog steeds in zaten maar die we, nadat ik ze gemaakt had, eigenlijk helemaal niet zo lekker vonden maar ook recepten die ik in al die jaren van bewaren nog nooit gemaakt had. Ook kon er wel een nieuwe indeling gemaakt worden.

Terwijl ik daar zo mee bezig was moest ik denken aan die geweldige ‘food’film waar o.a. Meryl Streep een hoofdrol in speelt, JULIE & JULIA  (Julie & Julia (Nora Ephron, 2009) is een feelgood movie over twee vrouwen met een passie voor koken. Secretaresse Julie Powell zoekt een uitdaging en besluit om alle recepten uit het oude kookboek van Julia Child uit te proberen. Twee films in een: een vrouw uit New York die zich door haar crisis heen kookt en Meryl Streep in een hilarische hoofdrol als televisiekok)

Heb je hem nog niet gezien? Doe maar wel, echt een aanrader deze film, sowieso is de combinatie Meryl Streep met Stanly Tucci super! (zie ook ’the devil wears prada’) Afijn, jullie snappen hem ..
ik ging die film nog een keer kijken (die met recepten bezaaide tafel liep toch niet weg ;-)) en onder het film kijken bedacht ik dat het mij eigenlijk ook wel een toffe uitdaging leek, iedere dag een recept uit een kookboek maken en dat verwerken in mijn blog … wel misschien ooit, ik zou er nu teveel andere leuke dingen voor moeten laten. Maar wat ik dan wel doe?
Niet ièdere dag een recept maken maar ièdere week en niet uit 1 kookboek, magazine of wat dan ook maar uit alles wat ik op voorraad heb.

Al die recepten verzamel ik onder het kopje .. ‘uit de keuken van thuisopnummer14’.
Overzichtelijk in categorieën onder gebracht.
Hier vind je de recepten die wij, als gezin de moeite van het bewaren of eigenlijk om ze vaker te maken, waard vinden. En ik hoop natuurlijk jullie dan ook!

Bon Appétit …